Poplart start kaartverkoop voor De Omslag

Foto: Poplart Theatre

Woensdag 15 juli is Poplart gestart met de kaartverkoop voor theatervoorstelling De Omslag. In september 2015 speelt Poplart in Thesinge de voorstelling De Omslag.

Joke Tjalsma (Iep!) en Tom Jansen (Penoza) brengen daarmee een eerbetoon aan de Groninger kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman, die 70 jaar geleden aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd gefusilleerd.

Theatervoorstelling De Omslag
De voorstelling gaat over een cruciale periode in het leven van Werkman en ontleent zijn titel aan de omslag die plaatsvond toen hij van ondernemer en ambachtsman, kunstenaar werd. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zijn jongste dochter, Fie.

De rol van Fie wordt vertolkt door Tjalsma, Jansen speelt de rol van Werkman. Striptekenaar Barbara Stok schreef de tekst. Deze tekst werd bewerkt door Tom Jansen. De regie is in handen van theatermaker Michiel Johannes Jansen.

Cultureel programma in Thesinge
Het bijzondere verhaal wordt gespeeld op een passende locatie in het pittoreske dorpje Thesinge. Het karakteristieke houten pop-uptheater van Poplart verrijst daar op de fundamenten van het oude klooster, vlak achter de molen ‘Germania’. Thesinge ligt op slechts 10 kilometer afstand van de stad Groningen.

Culturele workshops
In de maand augustus worden er rondom de theatervoorstelling en de rijke historie van Thesinge diverse culturele workshops georganiseerd. In het weekend van 22 en 23 augustus en 29 en 30 augustus worden er onder meer een grafische workshop, en fotoworkshop en een schrijfworkshop georganiseerd.

Het Poplart Theatre is een reizend theater in de vorm van een kubus, een klein mobiel theater dat gemaakt is van populierenhout. De engelse term voor populier is ‘poplar’; vandaar de naam van het kubusvormige theater.

De voorstelling is gemaakt in het kader van het Werkmanjaar 2015.

Speeldata en prijzen
De Omslag speelt op locatie in Thesinge en is te zien tussen 1 en 20 september 2015.
De exacte voorstellingsdata zijn te vinden op de website van Poplart, www.poplart.nl.

De entreeprijs bedraagt € 16,- per persoon en de premièrevoorstelling is reeds uitverkocht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden