Uittips voor Zondag 9 augustus

Het Lauwersmeer
Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Uberprutser

Deze zondag zijn er gezellige uitjes van sportiviteit tot muziek en het verleden dat tot leven komt met onderstaande tips.

Bauke Mollema Tocht
Op zondag 9 augustus is de Bauke Mollema Tocht. De populaire wielrenner uit het Groningse Zuidhorn heeft zijn eigen toertocht. De tocht gaat dwars door het Groningse landschap en een deel van Friesland. De profwielrenner fietst zelf ook mee.

De Bauke Mollema Tocht is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebber. Er zijn 3 afstanden te fietsen: 65 km, 110 km en 165 km. Bauke fietst de 110 kilometer. Alle routes zijn door Bauke Mollema zelf samengesteld en voeren onder andere langs natuurgebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge.

Sterrebos Live: met Jan Henk de Groot en Mannen Met Kleintjes
Zondag 9 augustus treden Jan Henk de Groot en Mannen Met Kleintjes op in de muziekkoepel in het Sterrebos in Groningen.

Zij doen dat in het kader van Sterrebos Live, een reeks zondagmiddagconcerten in het Sterrebos georganiseerd door het Wijkcomité Helpman.

Jan Henk de Groot
Deze muzikant was bekend onder de naam Henkus waarmee hij met het liedje She’s the Girl veel naamsbekendheid had in het Noorden. Afgelopen winter tourde hij met Alex Vissering en Erwin Jongman de theaters aanlangs en oogstte daarmee veel succes, meldt wijkhelpman.nl.

Mannen met Kleintjes
De Mannen met Kleintjes weten euforische, welhaast extatische reacties op te roepen bij hun trouwe fans.
Overal waar ze komen weten de Mannen met Kleintjes met hun gouden kelen de mensen op een ander been te zetten. Mannen met Kleintjes zijn tot grootse dingen in staat en doorbreken met hun ukelele’s én bas elk slecht humeur. De kans is groot dat je het Sterrebos fluitend zult verlaten en de volgende ochtend wakker wordt met een vrolijk deuntje in je hoofd na het zien van dit optreden.

Sterrebos Live duurt van 14.30 tot 16.30 uur. Om 14.15 uur staat een ‘verrassingsoptreden’ gepland.
Voor meer informatie: www.wijkhelpman.nl

Zeehondentocht
Zondag 9 augustus organiseert de zeehondencrèche in Pieterburen een zeehondentocht. Deze tocht is voor jong en oud van zien en beleven, varen en zeehonden kijken. Zeehondenman André vertelt de deelnemers alles over zeehonden, meldt Uit Groningen.

seal-751684_640

Voor meer informatie: uit.groningen.nl

Hortus Festival
Deze twaalfde editie van Nederlands groenste zomerfestival voor kamermuziek heeft als thema Nachtlied en staat daarmee in het teken van de nacht. De allermooiste werken van componisten als Schumann, Chopin, Poulenc en Schönberg klinken tijdens het Hortus Festival.

Zondag 9 augustus speelt het Thalia Ensemble. Het energieke, jonge blaaskwintet heeft een prachtige eigen kleur en zorgt voor een inspirerende luisterervaring. Ze spelen op historische instrumenten en kiezen voor een historische uitvoeringspraktijk. Het thema dit jaar, Nachtlied, komt naar voren in Mendelssohn beroemde A Midsummer Night’s Dream. Het programma bestaat verder uit het Trio in C Groot van Beethoven en stukken van Reicha.

Zondag 9 augustus 2015 om 14.15 uur
Hortus botanicus Haren, Kerklaan 34, Haren
Kaartverkoop en informatie: www.hortusfestival.nl

Het Hortus Festival presenteert van 22 juli t/m 30 augustus tientallen concerten in de prachtige tuinen of palmenkassen van Hortus Botanicus in Amsterdam, de Oude Hortus in Utrecht, Hortus Botanicus in Leiden en Hortus Botanicus Haren.

Paradigm Festival
Deze zondag is de laatste dag dit weekend van het Paradigm Festival 2015. Het elektronisch muziekfestival waar veel aandacht is voor kunst en creativiteit en met meer dan 50 artiesten.

Voor meer informatie en de line-up klik hier.

Historische Dagen bij Borg Verhildersum in Leens
Dit weekend zijn de historische dagen bij Borg Verhildersum. Ook op deze zondag komt het verleden tot leven. Oude ambachten en landbouwmachines, historische kostuums, lekkernijen, dans en muziek zijn te zien tijdens de historische dagen, meldt Verhildersum.
De openingstijd is van 10.30 uur tot 17.00 uur.
Voor meer informatie: verhildersum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen