Bauke Mollema Tocht

Foto: CC BY 2.0/ Wikipedia Commons/ Bert de Boer

Zondag 9 augustus 2015 vindt in Groningen de 3e editie van de Bauke Mollema Tocht plaats. Dit jaar heeft de tocht een recordaantal deelnemers.

De organisatie heeft al 1.750 inschrijvingen binnen voor zondag. De route gaat dwars door het prachtige Groninger landschap en een deel van Friesland.

Bauke Mollema
Bauke fietst zelf mee samen met enkele van zijn profcollega’s. De Bauke Mollema Tocht is geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebber. Er zijn 3 afstanden 65 km, 110 km en 165 km. Bauke fietst zelf de 110 km, meldt de website.

De routes
De routes gaan langs prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer, pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge en heeft als start- en finishlocatie de bruisende stad Groningen. Bauke Mollema heeft de routes zelf bepaald.

Tussensprint
Tijdens de Bauke Mollema Tocht is er ook een tussensprint; deze is bij de Mollema Bult, dat is de brug over het Aduarderdiep. Het is de befaamde Mollemabult in de Friesestraatweg bij Nieuwklap. Je snelheid wordt gemeten door middel van je zadelpensticker.Er is een beloning voor de snelste renner.

De Nieuwklapbrug is vooral bekend door Bauke Mollema, doordat hij de bult in de Friesestraatweg tussen Groningen en Aduard tijdens zijn middelbare schoolperiode iedere dag zo hard mogelijk opfietste .

De start en finish van de Bauke Mollema Tocht 2015 is bij Sportcentum Kardinge, gevestigd aan de Kardingerplein 1 te Groningen. Na-inschrijven is mogelijk vanaf 07.30 uur bij de startlocatie Sportcentrum Kardinge in Groningen.

Voor meer informatie: www.baukemollematocht.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden