Concert Noorderzon in de Der Aa-kerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Van 20 tot en met 30 augustus is het weer tijd voor het leukste theaterfestival van Nederland: Noorderzon. Ook de Der Aa-kerk is een van de Noorderzonlocaties.

Donderdag 27 augustus vindt een bijzonder concert plaats in de Der Aa-kerk, waarbij klassieke muziek en elektronische muziek minder ver van elkaar afliggen dan je denkt.

Maarten Vos (NL) is een klassieke musicus en Greg Haines (UK) een echte elektronica- en keyboardwizard en live wisselen ze samen dat net zo gemakkelijk om.

Het geluid van Vos’ cello wordt tijdens de lang uitgesponnen, drone-achtige nummers elektronisch gemanipuleerd en verrijkt met beats. Het resultaat is een intense muzikale trip waarin de grens tussen klassiek en ambient langzaam vervaagt. Dat deden ze eerder al samen op festivals als Motel Mozaique, Pitch en Le Guess Who? en deze avond ook in de Der Aa-kerk in Groningen tijdens Noorderzon.

Maarten_Vos_Gerard_Kollaard

Maarten Vos
Vos is een klassiek geschoolde cellist, die zijn akoestische instrument met live elektronica combineert. In 2013 maakte hij een muzikale switch. De interesse voor elektronische muziek was er al langer: “Op het conservatorium speelde ik Bach en Brahms, op de computer thuis maakte ik elektronica met software-instrumenten. Ik speel cello en wil dat blijven doen. Tegelijkertijd vind ik de elektronische geluiden van bijvoorbeeld Tim Hecker en Aphex Twin heel interessant. Met elektronica kan ik het geluid van mijn cello manipuleren en meer diepte geven.”

Greg Haines
Greg Haines is een Engelse muzikant en componist die sinds 2008 in Berlijn woont. Hij is beïnvloed door componisten als Arvo Pärt, Steve Reich, Gavin Bryars en Philip Glass. Hij heeft getourd door Europa, Japan, Australië en de Verenigde Staten. Hij schreef muziek voor verschillende dansgezelschappen, zoals voor het 50-jarige jubileum van het Nationaal Ballet.

Theaterfestival
Noorderzon is een jaarlijks terugkerende 11-daagse internationale kunstenmanifestatie in het Noorderplantsoen en op diverse nabijgelegen locaties in en om het centrum van Groningen. Het in 1991 opgerichte Noorderzon Festival is uitgegroeid tot een hoogtepunt van de culturele zomer in Groningen.

Het programma legt een sterke nadruk op internationaal werk en een accent op werk met wortels in het Noorden. Het programma-aanbod is een mix van gratis en betaalde voorstellingen. Het aanbod bestaat uit theater, muziek, dans, beeldende kunst, multimedia, circus en alles wat daar tussenin zit.

Entree: € 12,50

Datum en locatie:
Donderdag 27 augustus om 21.30 uur.

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

De kaartverkoop is inmiddels gestart vanaf 27 juli op de website van Noorderzon: www.noorderzon.nl
Dit concert is geprogrammeerd door Noorderzon, in samenwerking met de Der Aa-Kerk en Soundsofmusic.

Bron: Bijzondere Locaties Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden