Ben Caplan terug naar Groningen

Foto: © Stoo Metz Photography

De internationaal geroemde muzikant en acteur Ben Caplan komt zaterdag 24 november het muzikale liefdesverhaal ‘Old Stock: A Refugee Love Story’, een combinatie van een spetterend concert en een met zwarte humor doorspekt volksverhaal naar de Stadsschouwburg in Groningen.

Muzikaal liefdesverhaal

Voor ‘Old Stock’ laat Caplan zich inspireren door waargebeurde verhalen van Joods-Roemeense vluchtelingen, die in 1908 naar Canada kwamen. Het liefdesverhaal van Chaim en Chaya Moscovitch, de overgrootouders van Hannah Moscovitch, de schrijfster van dit stuk, staat centraal. De voorstelling gaat over het terugvinden van de liefde na geknakt te zijn door de gruwelen van oorlog, maar ook over het in de ogen kijken van hogere machten.

Festivalhit

Ieder jaar worden er in het Schotse Edinburgh ruim 3000 verschillende voorstellingen gepresenteerd tijdens de drie wekende durende Edinburgh Fringe, het grootste theaterfestival ter wereld. Om dan op te vallen én veel publiek te trekken valt niet mee. Maar het indringende ‘Old Stock: A Refugee Love Story’ trok tijdens de festival-editie van 2017 avond aan avond volle zalen en was één van de grote hits van het festival. Daarnaast was deze voorstelling de winnaar van een Herald Angel Award.

De aanvang is om 20.15 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen