Jonge acteurs VRIJDAG spelen voorstelling in Scheepvaartmuseum

Foto: © Knelis

De binnenplaats van het Noordelijk Scheepvaartsmuseum staat van donderdag 24 tot en met zondag 27 mei op zijn kop. Acht jonge acteurs van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen spelen daar ‘The Right To Remain Silent’, een voorstelling over het ontsnappen aan de werkelijkheid, het zoeken naar een alternatief en het verzet tegen wie wij zijn geworden.

Voortdurend Verzet

The Right To Remain Silent is ontstaan uit het thema Voortdurend Verzet en is een samenwerking tussen kunstenaarscollectief ZUHAUSE, VRIJDAG, het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen (OVCG) en het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

De voorstelling is geregisseerd door theatermakers Mirjam van Dijk en Élénie Wagner en is onderdeel van de theaterroute Creëren en Productie maken (16-20 jaar) van VRIJDAG. In deze route maken jongeren een eigen professionele voorstelling onder leiding van bevlogen makers.

Maartje Ghijssen van VRIJDAG: “We hebben binnen VRIJDAG verschillende theaterroutes voor kinderen en jongeren. Binnen de route voor 16-20 jaar ontdek je je identiteit als speler en leer je je talenten te ontwikkelen en in te zetten. Door zelf te maken leer je je uit te spreken in wat je wilt vertellen. Dat kan in ons eigen VRIJDAGtheater, maar ook op bijzondere locaties zoals het Noordelijk Scheepvaartmuseum.”

De voorstelling is tot stand gekomen dankzij subsidie van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds), het Jaar van Verzet en de Provincie Groningen.

De voorstelling wordt gespeeld door Marit Spaans, Sterre Land, Sanne de Lange, Kim Klein, Daniël Hoogenberg, Anne Fleur Bus, Richard Stam en Deborah de Graaf. Elise van der Willik assisteert bij de regie en de Tjeerd Staal en Renske de Kam zijn verantwoordelijk voor de techniek.

Praktische info

The Right To Remain Silent speelt op 24, 25, 26 en 27 mei om 20.30 uur op de binnenplaats van het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat 24 in Groningen. Kaarten à één euro per stuk zijn te bestellen via bijvrijdag.nl/the-right-to-remain-silent

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen