TakeRoot presents… The Devil Makes Three naar De Oosterpoort

The Devil Makes Three.
Foto: De Oosterpoort

The Devil Makes Three komt in het kader van ‘TakeRoot presents…’ op zondag 23 september naar de Oosterpoort in Groningen.

Lang voor de festivals van de jaren zestig en zeventig en de revivals van de afgelopen jaren, lang voor de uitvinding van de langspeelplaat, de radio en de popindustrie, lang lang daarvoor was het er al: americana. Het heette nog niet zo, niemand bestudeerde het, het was er gewoon.

In hutjes, schuren, op velden, in tenten en kerken. Geen genre, maar een uitdrukking van leven en werk in het zuiden van de Verenigde Staten. Zo handgeplukt als de songs toen klonken, zo klinken de songs van The Devil Makes Three vandaag de dag.

The Devil Makes Three

Het trio uit Santa Cruz gooit sinds 2002 gospel, blues, ragtime en folk in een grote pan, doet er wat bluegrass, punk en rockabilly bij en komt zo tot albums vol voornamelijk eigen composities die tot in de diepste poriën het platteland van de VS ademen. Driftige, soms sinistere muziek, zonder drums, maar met contrabas, banjo en gitaar en heerlijke samenzang met een countrysnik. Het iets ruigere broertje van Pokey LaFarge.

‘Redemption & Ruin’

Op hun meest recente album ‘Redemption & Ruin’ uit 2016 is de groep op zoek naar zijn inspiratiebronnen en hoor je oude traditionals en eigenzinnige interpretaties van nummers van onder meer Muddy Waters, Willie Nelson, Kris Kristofferson, Tom Waits, Townes van Zandt en Hank Williams. De plaat werd geproduceerd door Buddy Muller en Emmylou Harris zingt een mopje mee.

De aanvang is om 20.00 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen