Concert Temple Church Choir uit Londen in de Der Aa-kerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Dinsdag 28 juli geeft het koor van de Temple Church in Londen een gratis concert in de Der Aa-kerk.

Het koor van Temple Church London is een van de beste koren van Engeland. Het koor bestaat uit achttien koorzangers en twaalf professionele choir men (alt, tenor en bas). Deze choir men hebben een professionele vocale opleiding gevolgd en velen zijn succesvolle solisten met een wereldwijde carrière. De koorknapen volgen naast hun studie koorscholing. Ze treden zowel in Engeland als in het buitenland op.

Orgelsolist Interstellar
Director of Music van het koor is Roger Sayer. Hij is vooral bekend als de orgelsolist op de soundtrack van de kaskraker Interstellar, die eind 2014 werd uitgebracht. De orgelopnames voor deze soundtrack zijn ook gemaakt in de Temple Church in Londen. Daarnaast is Sayer bekend als plaatsvervangend directeur van het Londen Symphony Chorus. Het koor van de Temple Church heeft onder zijn leiding opgetreden op BBC Radio 3, op Classic FM en in Washington DC.

Magna Carta
Het concert in de Der Aa-kerk staat in het teken van 800 jaar Magna Carta, een van de beroemdste documenten uit de Engelse geschiedenis. De Magna Carta is de naam van het handvest over vrijheden en rechtspraak dat de Engelse koning Jan zonder Land op 15 juni 1215 ondertekende in een weiland bij Runnymede, nabij Windsor. De UNESCO heeft de Magna Carta in 2009 opgenomen op de Werelderfgoedlijst voor documenten, omdat het een mijlpaal is van vrijheid en democratie met een wereldwijde invloed.

Gregg Morris
Het koor wordt begeleid door Gregg Morris, organist van de Temple Church. Morris was organist in St George’s Chapel, Windsor Castle en bij Jesus College in Cambridge. Ook speelde hij in St. Martin-in-the-Fields in Londen. Zijn uitgebreide repertoire richt zich op barokmuziek – met name de werken van Bach en Buxtehude – en Franse en Engelse muziek uit de 20e eeuw.

Tijd en Locatie:
Dinsdag 28 juli om 20.00 uur

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

De entree voor dit concert is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden