Uittips voor zaterdag 24 maart

Van Ommelander Markt tot Whisky Festival Noord Nederland, van theatertour ‘Tour de Frans’ met Frans Bauer tot Frank Boeijen, de Nationale Opschoondag en de Platenbeurs ‘Black is Back’ zijn een aantal mogelijkheden om er op uit te gaan.

Ommelander Markt

Vandaag kunnen bezoekers op de Ommelander Markt kennis maken met lokaal, geproduceerd voedsel. Pure producten bekijken, proeven en kopen, van honing tot Gronings brood, kaas van de geit, lam of schaap, verse en gerookte vis, kruiden en thee, fruit en nog veel meer is te vinden op deze streekmarkt.

De markt is te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur op het Harmonieplein aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen.

Whisky Festival Noord Nederland in de Der Aa-kerk

Dit weekend vindt het Whisky Festival Noord Nederland plaats in de Der Aa-kerk. Duizenden whisky drinkende bezoekers uit binnen- en buitenland bezoeken het Whiskeyfestival. Er zijn veel stands met whiskyimporteurs uit de hele wereld. Ook worden er masterclasses gegeven door internationaal bekende sprekers. Er zijn belangrijke whiskyschrijvers aanwezig, zoals Hans Offringa, Gordon Muir en Martine Nouet. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een proefglas met opdruk en de meeste whisky is vrij te proeven.

Voor de beginnende whiskydrinker zijn er tijdens het whiskyfestival speciale arrangementen, met een leerzame en zeer toegankelijke whiskyproeverij onder leiding van een ervaren spreker. Voor de meer gevorderde bezoekers zijn er een aantal arrangementen met een luxe proeverijen. De sprekers hebben hiervoor enkele fenomenale whisky’s geselecteerd.

Het Whiskeyfestival is zaterdag van 13.00 uur tot 16.30 uur en van 19.00 uur tot 22.30 uur.

Voor meer informatie: wfnn.nl

Princes Christina Concours Noord

Vandaag staat de tweede voorronde van het Princes Christina Concours Noord op het programma. Jonge muzikale talenten van 12 tot en met 19 jaar verzorgen een adembenemend optreden voor jury en publiek. De voorrondes beginnen om 9.30 uur en zijn gratis toegankelijk. De regionale finale vindt zondag 25 maart plaats in De Oosterpoort. Voor meer informatie: christinaconcours.nl

Black is Back

Vandaag vindt ‘Black is Back! De Platenbeurs plaats. MartiniPlaza is omgetoverd tot de grootste Platenwinkel van het Noorden, waarbij de betere standhouders van Nederland, België, Duitsland en Engeland naar Groningen komen. Duizenden lp’s, cd’s, dvd’s en blu-rays en veel muziekmerchandise kan je in de bakken verwachten. Van cheap tot collector, van Adele tot Zappa, alle muziekgenres zijn aanwezig. De eerste 150 bezoekers krijgen een goodie bag met daarin leuke gratis promo’s, stickers, vinyl, cd’s, flyers.

De tijd is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen.

De Nationale Opschoondag

Vandaag is het tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak, dat buiten gebeurt, op straat in de eigen omgeving. Meer dan 100.000 vrijwilligers doen zaterdag mee aan de zestiende nationale opschoondag.

Het doel is om de eigen omgeving, maar eigenlijk het hele land, te ontdoen van zwerfvuil. Kijk voor activiteiten en deelnemende www.nederlandschoon.nl

Frans Bauer met theatertour ‘Tour de Frans’

Frans Bauer komt vandaag met zijn theatertour ‘Tour de Frans’ naar de MartiniPlaza. Frans Bauer komt met méér dan een aaneenschakeling van zijn enorme repertoire aan hits. De ongekend populaire zanger vermaakt het publiek op een manier zoals alleen hij dat kan. De feestelijke liedjes worden afgewisseld met zijn ondeugende humor.

In aanloop naar deze tournee bezocht Frans Bauer, als fervent vlogger alle provincies in Nederland. De reden hiervoor was dat de zanger bijna in elke stad van Nederland is geweest, maar dan weinig van deze steden ziet. Frans Bauer bezocht Distilleerderij Hooghoudt in Groningen in september 2017. Deze vlog staat sinds 19 december op you tube. Lees ook: Zanger en Vlogger Frans Bauer bezoekt Hooghoudt in Groningen

Een fonkelnieuwe avondvullende live voorstelling, onder begeleiding van de Holland Showband en de beeldschone dames van The Dance Company begint om 20.00 uur.

Voor meer informatie: martiniplaza.nl

Frank Boeijen in De Oosterpoort

Frank Boeijen brengt opnieuw een muzikale hommage aan de schoonheid. Hits van toen worden op een verrassende manier naar het heden gehaald, pasgeboren liedjes vinden hun nieuwe plek. Tijdens zijn nieuwe theatertournee speelt de musicus, romanticus, dichter en dromer met zijn oeuvre en worden zijn fans als vanouds op hun wenken bediend.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen