Uittips Zondag 19 juli

Foto: CC BY-SA 4.0 / Wikipedia Commons/Hardscarf

Deze zondag zijn er leuke activiteiten om er op uit te gaan zowel in de Stad als de provincie.

 • Concert Peter de Grote festival in de kerk van Leegkerk
  Deze zondag is de kerk van Leegkerk de locatie van het Peter de Grote festival. In de kerk is een concert met als titel Muziek en Poëzie in het kader van dit festival. Hierbij draagt dichter Remco Ekkers voor uit eigen werk en cellist Jan-Ype Nota begeleidt Ekkers muzikaal.Lees ook: Concert Peter de Grote Festival in de kerk van Leegkerk en Peter de Grote Festival.

  Het festival is het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland. In de elf dagen lang durende concertserie worden er zo’n vijftig concerten georganiseerd, waar (inter)nationaal gerenommeerde musici veelzijdige programma’s uitvoeren.

 • Dichters in de Prinsentuin
  De historische Prinsentuin is dit weekend het decor van het Groningse poëziefestival ‘Dichters in de Prinsentuin’. Vele tientallen dichters uit Nederland en België dragen voor uit eigen werk. Het festival wordt vandaag spectaculair afgesloten met een optreden van De Deeldeliers, de poëtische band van jazzdichter Jules Deelder en Bas van Lier. Het optreden vindt plaats in de Puddingfabriek.Lees ook: Dichters in de Prinsentuin

Provincie Groningen
Ook in de Provincie zijn genoeg activiteiten om er op uit te gaan, zoals:

 • Westerndag in Familiepark Nienoord op zondag 19 juli. Tijdens deze dag kun je laten zien dat je een echte indiaan of cowboy bent.
  De openingstijd is van 09.30 tot 17.30 uur.
 • Xpeditie Blauwestad
  Vandaag is de laatste dag van het gloednieuwe festival Xpeditie Blauwestad, dat vanaf 10 juli wordt gehouden.
  Tien dagen lang bouwen, theater, muziek, verhalenvertellers, workshops en lekker eten in Blauwestad (Oost-Groningen), meldt Uit Groningen.
  Het festival biedt veel te zien zoals; originele en kunstzinnige huizen, een piratenschip met Cap’n Jack, zandsculpturen, een hennepdoolhof en natuurlijk ook een hoop vertier. 
 • Schildweek
  De 70e Schildweek wordt dit jaar gehouden van 17 juli tot en met 23 juli op het Schildmeer.Zeilvereniging Schildmeer (ZVOSS) organiseert al 70 jaar de Schildweek. De Schildweek is één van de populairste zeilweken van Nederland. De 70e Schildweek wordt gehouden op het Schildmeer vanuit het clubhuis van de zeilvereniging (Roegeweg 3a te Steendam).

  Voor meer informatie of uittips: uitgroningen.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen