Al 1400 startnummers voor 17e editie van de Nacht van Groningen

Foto: Nacht van Groningen

Een week voor de 17e editie van de Nacht van Groningen zijn er al 1400 startnummers verkocht voor de diverse afstanden. Het hardloopevenement vindt zaterdagavond 17 maart plaats in de binnenstad van Groningen en het Noorderplantsoen met start en finish op de Ossenmarkt.

Uit de vele aanmeldingen blijkt op dit moment dat de jongste deelnemer acht jaar en de oudste loper 72 jaar.

Het jaarlijkse loopevenement is één van de weinige in Groningen en omstreken waarbij alle afstanden in het donker worden afgelegd. De organisatie zorgt voor een sfeervol parcours met extra verlichting en muziek.

Daarnaast worden lopers opgeroepen om hun eigen lampjes en opvallende kleding mee te nemen om er een bijzonder loopfeest van te maken.

Onder de deelnemers zijn Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen en Gerard Kemkers, Performance Manager bij het Topsportzorgcentrum en ook Karin Kienhuis, oud judoka en directeur Alfa College loopt mee.

De Nacht van Groningen is meer dan alleen hardlopen, tijdens het evenement is de Ossenmarkt dé plek waar je moet zijn voor gezelligheid, sport en entertainment.

Programma

Om 20.00 uur start dit jaar een aparte 5 kilometer loop. Vervolgens starten om 21.00 uur de Halve Marathon (21,1 kilometer) en de 10 Engelse Mijlen (16,1 kilometer). Tot slot klinkt om 21.15 uur het startschot voor de 10 kilometer. Deelnemers kunnen finishen tot 23.40. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje.

Goede doel

Dit jaar is de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting) opnieuw als goede doel verbonden aan de Nacht van Groningen. Afgelopen editie werd een bedrag van € 2882,50 opgehaald om onderzoek naar medicijnen tegen taaislijmziekte, zoals CF ook wel wordt genoemd, te financieren.

Het streven dit jaar is om nog meer geld bijeen te brengen, want een definitieve oplossing voor CF komt steeds dichterbij, maar onderzoek blijft nodig.

Ook zullen diverse CF patiënten en hun familie en vrienden zelf meelopen tijdens één van de afstanden op zaterdag 17 maart.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.nachtvangroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen