Uit je kunst tijdens de VRIJDAG LABweken

Foto: VRIJDAG

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert van 29 januari tot en met 11 februari twee LABweken. De LABweken zijn de creatieve speeltuin van VRIJDAG.

Er zijn tal van bijzondere, coole én uitdagende kunstprojecten waar iedereen in Groningen aan mee kan doen.

“Alle activiteiten zijn laagdrempelig toegankelijk; dus iedereen, alle leeftijden en elk niveau, is van harte welkom”, aldus Marleen Dijkstra van VRIJDAG.

LABweken

De eerste week staat helemaal in het teken van samen muziek maken. Zo kunnen jonge Groningers hun eerste stap in de muziek zetten met Muziek Instap.

“Tijdens de LABweken kun je gratis kennismaken met Muziek Instap”, zegt Timon Abels, programmeur Muziek. “Met Muziek Instap krijg je een brede muzikale ontwikkeling. Je krijgt samen met andere kinderen les op je instrument en leert veel over samen muziek maken, nieuwe muziek maken, improviseren, dirigeren, luisteren naar muziek en presenteren.”

Alle deuren open

In de tweede week gaan alle deuren van het huis van de amateurkunst open; een VRIJDAG LABweek vol theater, beeldende kunst én muziek.

“De projecten in deze week hebben vaak een interdisciplinair karakter. Dat betekent dat we beeldende kunst, muziek en theater samenbrengen in bijzondere projecten”, vertelt Anne Stoer, programmeur Beeldende Kunst bij VRIJDAG.

“Bijzonder is bijvoorbeeld de fotoworkshop Caught in the App. Tijdens de workshop ga je met Ritzo ten Cate de straat op om telefoonzombies te vast te leggen. Dit zijn mensen die zo verzonken zijn in hun smartphone, dat ze helemaal afgesloten lijken van de buitenwereld. Je maakt niet alleen een foto, je bedankt ze vervolgens ook, waardoor je unieke foto’s en gesprekken krijgt.”

De LABweken bieden elke dag tal van activiteiten, vol van experiment en ontmoeting. Behalve de cursisten van VRIJDAG is iedereen die 2018 een bruisende en creatieve start wil geven van harte welkom.

De VRIJDAG LABweken worden geopend op maandag 29 januari door cultuurwethouder Paul de Rook.

Voor meer informatie en aanmelden: bijvrijdag.nl/labweken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen