Uittips voor zaterdag 27 januari

Foto: De Redactie

Vandaag is de Ommelander Markt met heerlijke streekproducten te bezoeken, ook is het de jaarlijkse Poëziemarathon, kunnen bezoekers kennismaken zeven culturen in de wijken Korreweg en De Hoogte en is de voorstelling ‘Antonia’ van Theater Pannenkoek te bezoeken.

Ommelander Markt

Vandaag van 10.00 uur tot 17.00 uur is de Ommelander Markt, met heerlijke producten uit de regio te bezoeken. Op de markt zijn streekproducten, zoals honing, jam, vlees, brood en vis. Ook is soep, hamburger en vis warm verkrijgbaar op de markt. De markt is op het Harmonieplein in de Oude Kijk In ’t Jatstraat. Kijk voor alle deelnemers: ommelandermarkt.nl

Poëziemarathon

Sinds donderdag staat Groningen in het teken van de Jaarlijkse Poëziemarathon. De 19e editie biedt een dichter uit zowel Nederland als België.

Bijzondere voordrachten vinden plaats in boekhandels, cafés, musea en in de openbare bibliotheek. Het hoogtepunt is de verkiezing van de nieuwe Stadsdichter van Groningen en de uitreiking van de VSB Poëzieprijs, dé prijs voor Nederlandstalige poëzie die ieder jaar uitgereikt wordt aan de beste Nederlandstalige dichtbundel van het voorgaande jaar.

Vandaag staan ‘Daar komen de kinderdichters’, waarbij de kinderdichters de provincie intrekken. Ze hebben allemaal voor deze gelegenheid een gedicht geschreven met als thema ’theater’.

Ook de workshop ‘Dichter in een dag’ staat vandaag op het programma. Tijdens de workshop met Martin Reints zullen de belangrijkste facetten van het dichterschap voorbij komen.

De Poëziemarathon, georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG), duurt tot en met 31 januari.

Voor meer informatie en programma: www.poeziemarathon.nl

Culturen bij de buren in Korrewegwijk

In het Floreshuis aan de Floresstraat kan vandaag kennisgemaakt worden met zeven culturen uit de Korrewegwijk en De Hoogte. Bezoekers kunnen buren ontmoeten van Marokkaanse, Afghaanse, Turkse, Somalische, Surinaamse, Tunesische en Nederlandse afkomst onder het motto ‘Culturen bij de buren’.

Zij kunnen kennismaken met elkaars eten, drinken, kunst, muziek, dans, beeld, film en taal.

‘Culturen bij de buren’ duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Theater Pannenkoek – Antonia

Ook vandaag staat Theater Pannenkoek in het Groninger Forum met ‘Antonia’ in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Het avontuurlijk muziektheater gemaakt door Inge Bakker en Natalie van Eerden naar het gelijknamige boek van Anke de Vries en Piet Grobler begint om 14.30 uur. ‘Antonia zingt elke morgen uit volle borst alle vogels wakker. Dat gaat gepaard met veel geklaag en gemopper van de andere dieren in het bos. Ze heeft er genoeg van en vertrekt…’ De voorstelling duurt tot 15.00 uur. Locatie: Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18 in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen