Kerstavonddiensten en kerstconcerten in Groningen

Foto: Jan Buurma

Kerstavond, zondag 24 december zijn er Kerstavonddiensten, kerstvoorstellingen en kerstconcerten in verschillende kerken in Groningen.

Kerstavonddienst in Martinikerk in Groningen

Een Kerstavonddienst staat volgens traditie geprogrammeerd om 20.00 uur in de Martinikerk in Groningen. Voorganger in deze dienst is dominee Dick Mak. Het gospelkoor ‘Cornerstone’ verleent medewerking aan deze dienst.

Kindervoorstelling en Kerstnachtdienst in de Nieuwe Kerk Groningen

Kerstvoorstelling voor kinderen in de Nieuwe Kerk

Op kerstavond, zondag 24 december 2017, organiseert de Nieuwe Kerk Groningen een kerstvoorstelling voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De hoofdrol voor deze voorstelling is voor ezeltje Eppo. ‘Hij vertelt herder Jesse het verhaal van de kerstnacht’. De scènes spelen zich af op verschillende plekken in de kerk. De kerk wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een levende kerststal met een ezel.

Net als vorig jaar zijn er twee voorstellingen. De aanvang is om 18.00 uur en om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Kerstnachtdienst

In de Nieuwe Kerk in Groningen is de Kerstnachtdienst om 22.30 uur. Het thema is ‘There is a crack in everything, That’s how the light gets in’ meldt de Nieuwe Kerk. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman. Lienne Boomsma vat de boodschap van de Kerstnacht tot slot kernachtig samen in Spoken word.

Voor meer informatie: nieuwekerkgroningen.nl

Kerstviering in St. Jozefkathedraal

In de St. Jozefkathedraal in Groningen wordt op Kerstavond een viering gehouden.

Deze viering begint om 19.00 uur met een gezinsmis met kerstliederen. Om 20.30 uur start een Latijnse nachtmis met mgr. C.F.M. van den Hout. Om 23.00 uur begint een nachtmis mgr. C.F.M. van den Hout.

Stadskerk VBG – ‘Omarm me’

In de Stadskerk VBG zijn zondagavond drie Kerstnachtdiensten.

Het thema is dit jaar ‘Omarm me’ en neemt een ieder op theatrale wijze mee in het verhaal van kerst dat niet alleen een eeuwenoud verhaal is, maar ook een verhaal voor vandaag.

De diensten zijn om: 17.30 uur, 20.00 uur en 22.30 uur. De toegang is gratis.

Locatie: Stadskerk VBG, Friesestraatweg 221, Groningen. Voor meer informatie: kerstinstad.nl

Op de site van Raad van Kerken kunt u een compleet overzicht lezen van de verschillende kerkdiensten op en rond Kerstavond en eerste Kerstdag in de stad Groningen en omgeving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden