Uittips voor zaterdag 16 december

Kerstmarkt Martinikerk 2016
Kerstmarkt Martinikerk 2016
Foto: Archief Redactie

Groningen is in winterse (kerst)sfeer in de binnenstad en verschillende wijk met kerstmarkten, WinterWelvaart, OrbitFest en nog veel meer. Hieronder is een overzicht te lezen.

WinterWelVaart

Winterse gezelligheid, slenterend langs de kades van de Hoge en Lage der Aa, sfeervol verlichte schepen, een kerstmarkt, live muziek en glühwein, dat is WinterWelVaart.

In het ruim van deze schepen is een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Ook is er een kerstmarkt met een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen, in gezellige houten huisjes en kraampjes. Een kunstroute over de kade toont werk van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier en gastexposanten. Voor kinderen is een speciaal kinderprogramma. Lees ook: WinterWelVaart 2017 in Groningen

OrbitFest

Dit weekend vindt de vierde editie van het gratis-toegankelijke futuristische winterlichtfestival OrbitFest plaats in de binnenstad van Groningen.

Fantasie en werkelijkheid komen samen tijdens OrbitFest, waarbij het thema dit jaar ‘Heliopolis, Stad van de Toekomst’ is. Tussen 15.00 en 22.00 uur zijn op diverse locaties in Groningen noordelijke premières van futuristisch lichtwerk te bewonderen, live events van de toekomst met een expositie van bijzondere lichtwerken, proefjes in het winterlab, flitslezingen en workshops.

De lichtroute is te voet te maken langs onder andere het Groninger Museum, de Synagoge, de Der Aa-kerk, het terrein van WinterWelvaart, sociëteit de Harmonie en het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

OrbitFest is een productie van ColorC, een stichting die noordelijke kunst en samenleving bij elkaar brengt.

Kijk voor alle informatie, het programma en tijden op orbitfest.com.

Kerstmarkt Groningen in de Martinikerk

De Martinikerk is vandaag omgetoverd in een sfeervolle kerstmarkt. Diverse stands met lekkernijen, kerstspullen en drankjes zijn te vinden in de speciale ambiance van de Martinikerk. Kerstinkopen of glühwein en een speciale kidscorner en kerstklassiekers zijn allemaal te vinden op de Kerstmarkt.

De Kerstmarkt is van 13.00 uur tot 20.00 uur. Voor meer informatie: kerstmarkt-groningen.nl

Winter Doe Kerst Markt in Beijum

Buurtcentrum de Kleihorn is geheel in kerstsfeer. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur kan er geknutseld worden. Van het maken van een kerststukje tot het beschilderen van borden. Verder zijn er diverse andere activiteiten, is de oliebollenkraam aanwezig en ontbreekt ook de kerstman niet.

Voor meer informatie: buurtcentrainbeijum.nl

Kerstmarkt De Wijert

Bij winkelcentrum van Lenneplaan is vandaag de kerstmarkt De Wijert, georganiseerd door bewonersorganisatie Platform de Wijert. De nieuwe inrichting van de Van Lenneplaan wordt officieel geopend samen met de Kerstmarkt door wijkwethouder Ton Schroor om 12.00 uur.

Lekkernijen, leuke spullen zijn te koop bij verschillende kramen en ook is er een kerstkoor in Dickens stijl. Om 18.00 uur sluit de kerstmarkt met vuurwerk. Voor meer informatie: wijert.nl.

Kerstfair Haren

Een sfeervolle Kerstfair vindt vandaag voor de derde keer plaats zowel rondom als in de Dorpskerk van Haren van 10.30 uur tot 19.00 uur. Diverse producten, ambachtelijk vermaak en lekker eten zijn te vinden op de Kerstfair. Ook is er muziek, zijn er workshops en wordt verse paling gerookt. Ook de winkels blijven vanwege de fair langer geopend.

De ‘Ervaar Haren’ Kerstfair wordt georganiseerd door Ondernemend Haren. Voor meer informatie: ervaarharen.nl

Oud Hollandsche Kerstmarkt Fraeylemaborg

Op Landgoed Fraeylemaborg is dit weekend de jaarlijkse sfeervolle kerstmarkt voor jong en oud in Slochteren.

Het terrein is sfeervol verlicht, er zijn meer dan 50 kramen, kerstbomen en demonstratiesvan ondermeer glasblazen of weefdemonstraties. Ook zijn er lekkernijen van heerlijke soep en wafels tot kaasfondue en oliebollen. In de borg is de jaarlijkse Kerstpracht te bewonderen.

Ook dit jaar kan er weer gratis geschaatst worden en zelf schaatsen meenemen is niet nodig.

Op zaterdag is de kerstmarkt te bezoeken tussen 11.00 uur en 17.00 uur.

Voor meer informatie: fraelemaborg.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen