WinterWelVaart 2017 in Groningen

Foto: © Niels Knelis Meijer

Vanaf morgen, vrijdag 15 december vindt de elfde editie van WinterWelVaart in Groningen plaats. Ruim twintig historische schepen leggen tot en met zondag 17 december aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A.

Aan boord van de schepen is een uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Aan de wal is een sfeervolle wintermarkt, een kunstroute en een speciaal kinderprogramma.

Muziek en theater op twintig schepen in de stad

In het ruim van twintig historische schepen is een uitgebreid muziek- en theaterprogramma met artiesten uit alle windstreken. Ook kan kennisgemaakt worden met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

Wintermarkt

WinterWelVaart is geen WinterWelVaart zonder de markt. De wintermarkt is een kerstmarkt met een knipoog! Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstaccessoires, WinterWelVaart doet het net even anders.

De markt biedt een uitgebreide selectie aan winterse producten, kunst en antiek, eten, drinken en niet-te-missen snuisterijen. In gezellige houten huisjes en kraampjes krijg je genoeg kansen om te slagen voor dat ene originele kerstcadeau of je lastminute kerstinkopen.

Kunstroute

Naast de activiteiten in en rond de schepen, is er prachtig werk te zien van beeldende kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier. Ook is er werk te zien van een aantal gastexposanten.

Een speciale kunstroute over de kade zorgt er voor dat je niks hoeft te missen.

Kinderprogramma

Er is een prachtig kinderprogramma samengesteld tijdens WinterWelVaart. Dit programma vindt plaats aan boord van diverse schepen en in het Scheepvaartmuseum.

Speciaal voor kinderen van alle leeftijden zijn er bijzondere activiteiten te doen zoals theatervoorstellingen, workshops, een speurtocht en een piratengame.

Tijden

  • Vrijdag 15 december: 12.00-00.00 uur
  • Zaterdag 16 december: 12.00-00.00 uur
  • Zondag 17 december: 12.00-18.00 uur

Voor meer informatie: winterwelvaart.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen