Weekend Uittips op zondag 28 juni in Groningen

Foto: Publiek Domein

Deze dag biedt sportiviteit, festivals, braderieën en nog zo veel meer.

Deze zondag is het ook nog Nationale Modderdag. Het thema van deze Modderdag 2015: “Leven in de Modder”.

 • In het kader van de Nationale Modderdag organiseert NDE Groningen ‘Modderen langs de waterkant’.
  Deelnemers ontdekken in een anderhalf uur durende excursie hoe de bodem van Beijum eruitziet. De deelnemers wandelen langs bermen en bij slootkanten kan met een schepnet zoetwaterdiertjes gevangen worden. De excursie staat onder leiding van wijknatuurgidsen.
  Er staan twee excursies gepland; om 10.30 uur en om 14.00 uur. Vertrekpunt is in beide gevallen de Boerderijum aan de Beijumerweg 19b in Groningen. Deelname is gratis.

Sportiviteit

 • Kardinge Run voor Bikkels; Deze zondag vindt de tweede editie van de Kardinge Run voor Bikkels plaats met nog meer modder en nog meer uitdaging!
  Een nieuw onderdeel is de Ouder-Kindloop. Kinderen van 8 tot en met 14 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene deelnemen aan het 4 km parcours.Net als vorig jaar doneert de organisatie namens iedere deelnemer 1 euro van het inschrijfgeld aan Natuurmonumenten. Deelnemers kunnen ook vrijwillige bijdrage doneren. De start en finish is bij de 400 meter hal van Sportcentrum Kardinge, Adres Kardingeplein 1, 9735 AA GRONINGEN
  Voor meer informatie: kardingerun.nl
 • De ReitdiephavenRun; de start is vanaf 10.00 uur met de start van de jongste deelnemers met hun rondje van 1/2 zeemijl (ca. 1 kilometer) rondom de haven, aangemoedigd door hun ouders of begeleiders.
  Om 10.15 uur start de loop van 1 zeemijl (ongeveer twee kilometer)
  De overige deelnemers starten om ongeveer 10.30 uur voor de 3 of 6 zeemijlen. Een zeemijl is 1852 meter.
  Inschrijven kan vanaf 9.15 uur voor elke afstand bij Wefitness, meldt de organisatie op de facebookpagina.
  reitdiephaven

Festivals

Dit weekend staat in het teken van verschillende festivals zoals een nieuw Foodtruckfestival, Het Rapalje Zomerfolk Festival en het Midzomerfestival bij Buitenplaats Reitdiep. Ook deze zondag is het nog genieten bij:

 • Rrrollend Groningen: Het nieuwe Foodtruckfestival op de Ossenmarkt is deze dag geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur. Ook deze dag met verschillende heerlijke gerechten bereidt in Foodtrucks uit heel Nederland en optredens van sing and songwriters.
  Lees ook: Rrrrollend Groningen: een nieuw Foodtruckfestival op de Ossenmarkt in de stad.
 • Rapalje Zomerfolk Festival: Deze dag is het festival in het stadspark geopend van 11.00 uur tot 20.00 uur. Deze dag biedt ook optredens van binnen- en buitenlandse bands, lekker eten, workshops en natuurlijk het 20-jarig jubileum van Rapalje. Ook is er een Kinderdorp met leuke activiteiten voor de kids.
  Lees ook: Rapalje Zomerfolk Festival
 • Midzomerfestival bij Buitenplaats Reitdiep: Het festival is vandaag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het Groninger Landschap  viert het vierde Midzomerfestival. Het programma biedt (natuur)activiteiten als haaientanden zoeken, braakballen pluizen, vogels tekenen en waterbeestjes vangen, bezoekers kunnen overleven in de natuur door hun eigen brood te bakken, over touwbruggen te lopen en dieren in het donker te herkennen. Jeugdige ‘kunstenaars’ kunnen met penseel of potlood aan de slag met vogelschilder Erik van Ommen en vogelliefhebbers kunnen hun kennis testen in een vogelquiz.

Binnenstad van Groningen

 • Ontdek Groningen op Zondag; vandaag bieden 18 winkels, horecagelegenheden en bezienswaardigheden in de binnenstad het winkelend publiek iets extra’s aan. Van een quiz bij een muziekwinkel of gratis koffie bij de bibliotheek tot gratis toegang bij de synagoge, variërend laten de ondernemers en instellingen zien hoe leuk het op zondag in Groningen is, meldt uit.groningen.nl.Bij het bezoeken van minstens 6 locaties ontvangt de bezoeker een gratis toegangskaart voor de Martinitoren. Een overzichtskaart van alle activiteiten is gratis af te halen bij de VVV winkel op de Grote markt of bij deelnemende locaties in de binnenstad. De activiteiten vinden over het algemeen plaats tussen 12.00 en 17.00 uur.
 • Zomerbraderie in de Poelestraat met diverse standhouders en verschillende activiteiten voor de kinderen vanaf 13.00 uur.

poelestraat

 • Vlooienmarkt op de Vismarkt vanaf 10.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden