Rapalje Zomerfolk Festival

Foto: Jan Buurma

Zaterdag 27 en zondag 28 juni vindt het Rapalje Zomerfolk festival plaats in het Stadspark. Het is dit jaar extra bijzonder doordat Rapalje zijn 20-jarig jubileum viert.

De Nederlands folkband Rapalje heeft sinds 2013 een eigen festival: Zomerfolk!

Dit jaar treden een hele keur aan bands uit binnen- en buitenland op, zoals onder andere Rooie Rinus & Pé Daalemmer en natuurlijk Rapalje op.

20-jarig Jubileum
Rapalje had het eerste optreden onder deze naam en in kilts op 26 juni 1995, meldt de organisatie. Dit wordt herdact met een prachtig Rapalje Museum. Dit museum is in dezelfde tent als waar de dansworkshops worden gegeven. Ook de Rapalje documentaire ‘A Folk ‘n Roll Journey’ is weer te bekijken.

Het programma
Het festival biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Fantastische bands uit binnen- en buitenland, heel veel stands met bijzondere waar op een keltische markt en heerlijk eten en drinken. Daarnaast zijn er boogschietwedstrijden en  workshops. Heerlijk ontspannen in het gras, genietend van een drankje luisterend naar mooie folkmuziek. En natuurlijke kan er overal gedanst worden.

Kinderdorp
Er is voor de kinderen een uitgebreid programma. In het Kinderdorp kunnen kinderen onder begeleiding aan een heleboel activiteiten meedoen, zoals zwaardvechten en boogschieten. Ook zijn er Highlandgames voor kinderen. Hier kunnen ze met onder andere hoefijzer gooien, boomstam werpen, spijker slaan en kogelstoten. De kinderen kunnen hiermee een certificaat en een medaille verdienen.

Kinderen worden de hele dag vermaakt van muziek tot activiteit.

Het hele programma is hier te lezen.

Locatie en openingstijden:

Stadspark Groningen, Paviljoenlaan 5, 9727 KE Groningen

Zaterdag 27 juni 2015: 12:00 – 00:00 uur
Zondag 28 juni 2015: 11:00 – 20:00 uur

Voor meer informatie: Rapaljefestival.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden