Lezing rechtbankverslaggever Rob Zijlstra

Foto: Groninger Forum

Woensdag 24 juni geeft rechtbankverslaggever Rob Zijlstra van het Dagblad van het Noorden een lezing in de Groninger Forum Bibliotheek.

De lezing vindt plaats in verband met Juni, De Maand van het Spannende Boek. Dit jaar staat de bestrijder: ‘De Politie’ centraal en niet de dader.

Rob Zijlstra
Rechtbankverslaggever Rob Zijlstra is al sinds 2004 rechtbankverslaggever bij het Dagblad van het Noorden. Hij brengt daarvoor veel tijd in de rechtbank door. Hij vertelt boeiende verhalen, soms zijn ze bizar, vaak verrassend en altijd net eventjes anders.De mooiste verhalen verschenen ook in boekvorm. Deze zijn in de Bibliotheek te leen.

Lezing
Het beeld dat veel mensen hebben van de misdaad, de plegers van die daden en de berechting wijkt nogal af van de praktijk van alledag. Criminelen zijn zeldzamer dan we denken. Hierover vertelt Rob Zijlstra en over zijn ervaringen met politiewerk.

De maand van het Spannende boek
Juni is de Maand van het Spannende Boek, met een aantal spannende ingrediënten. Ook kan iedereen gratis spannende boeken lenen.

maand van het spannende boek

Woensdag 24 juni om 19.30 uur.
Locatie: Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen

Tinker Tailor Soldier Spy
Maandag 29 juni leidt Zijlstra de film ‘Tinker Tailor Soldier Spy’ ook in het kader van Juni – Maand van het Spannende Boek. Dit is een spionagethriller naar het gelijknamige boek van John Le Carré.

Maandag 29 juni om 19.00 uur
Locatie: Groninger Forum Film + Debat, Hereplein 73, Groningen Hereplein 73.

Voor meer informatie: groningerforum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden