Cultureel festival Artfest

Foto: CC BY 1.0 / Wikipedia Commons/ Andre Engels

Op vrijdag 19 juni is het culturele festival Artfest in het Groninger Museum, georganiseerd door de studenten van de Groninger Museum-Insiders en de Usva. Dompel jezelf onder in een avond vol cultuur.

Artfest staat voor doen waar je blij van wordt, het museum ontdekken aan de hand van verschillende kunstvormen: “livemuziek, dans, beeldende kunst, het gesproken woord”.

Het festival heeft een breed programma van livemuziek tot rondleidingen, maar ook workshops waarbij je zelf je aan de slag kan met je lichaam of je handen.

Muziek
De muziek wordt verzorgd door BLUE CRIME, een vierkoppige Amsterdamse experimentele band, Annalibera is een jonge band uit het Midwesten van de Verenigde Staten en To Twelve is de afsluiter van Artfest. DJ Thee-J Johanz, bekend van festivals als Eurosonic en Oeral maakt een feestje in de benedenhal van het museum.

De band To Twelve.
De band To Twelve.

Workshops
Cesco Homminga geeft een workshop Body Percussie. Dit is ritmisch geluid maken met je lichaam als instrument. Klap met je handen, klak met je tong, stamp met je voeten: alles mag. Daarin leer je in een groep een korte body percussie routine.
Bureau ZEEF verzorgt een workshop zeefdrukken. Zeefdrukken is uitgevonden in Japan, zodat ook arme mensen hun kleding met mooie kleurige partronen konden bedrukken. Op Artfest kun je zelf aan de slag met deze techniek.

Rondleiding H.N. Werkman en Song Dong
De GM-Insiders vertellen je alles over de tentoonstelling H.N. Werkman. “Leven & Werk” en “Song Dong, Life is Art, Art is Life”.

Het Zoldercollectief – laat je portret tekenen of schilderen
Het Groninger Museum is een prachtige plek om op de foto te gaan, maar achtergronden zoals het strand van Hawaii of de Gobi-woestijn leveren ook mooie plaatjes op. Dankzij het green screen van de Usva zijn jij en je vrienden op de mooiste plekken, sneller dan dat je ‘cheese’ kan zeggen.

Datum en tijd: Vrijdag 19 juni om 20.00 uur (de deuren gaan open om 19:30 uur).
Lokatie: Groninger Museum

Tickets zijn te koop via www.groningermuseum.nl en op de avond zelf aan de deur.

Artfest wordt mede mogelijk gemaakt door HanzeCast.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden