Nederlandse top en veelbelovende talenten in actie bij 31e editie van Menzis 4 Mijl van Groningen

Foto: Menzis 4 Mijl van Groningen

De Nederlandse top is aanstaande zondag met Roy Hoornweg, Richard Douma en Jip Vastenburg goed vertegenwoordigd bij de 31ste editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen.

De organisatie verwacht dan ook een snelle wedstrijd en een spannende strijd tussen nationale atleten.

Snelste Nederlander

Roy Hoornweg was de afgelopen drie jaar de snelste Nederlander. Hij liep in 2014 met 18 minuten en 5 seconden zelfs de snelste tijd ooit gelopen door een Nederlander bij de 4 Mijl.

De 28-jarige topatleet ziet daarbij Richard Douma aan zijn zijde. Douma liep, afgelopen zondag bij de Singelloop Utrecht, in een sterk deelnemersveld in de top-10 en zou voor een verrassend snelle tijd kunnen gaan zorgen.

Andere Nederlandse topatleten zijn Bart Nuenen, Mohamed Ali, Frank Futselaar en Joeri Wolf.

Jip Vastenburg

Jip Vastenburg is bij de Nederlandse vrouwen de meest aansprekende naam. De 23-jarige atlete heeft op haar jonge leeftijd al WK en olympisch finale op haar naam staan. Vastenburg is een graag geziene atlete bij Nederlandse wedstrijden en kan in Groningen veel sfeer en aanmoedigingen van het publiek verwachten.

Andere Nederlandse vrouwen zijn onder andere Irene van Lieshout, Noorderling Jessica Oosterloo en talenten als Anne Luijten, Floor Doornwaard en Roos Blokhuis.

Team4Mijl

Bij de Menzis 4 Mijl van Groningen is traditioneel ruimte voor veelbelovende talenten om zich op een internationaal podium te presenteren. Team4Mijl is uitstekend vertegenwoordigd met meer dan 10 atleten.

Daarnaast telt de startlijst meer dan 10 jonge atleten uit ‘het Noorden’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden