Happy & Healthy Ageing maand bij het Groninger Forum

‘Happy & Healthy Ageing’
‘Happy & Healthy Ageing’
Foto: © Lex Vesseur

Het Groninger Forum staat vanaf vandaag, vrijdag 29 september vier weken lang in het teken van Happy & Healthy Ageing met een drietal evenementen. Dit zijn de Kunst van het ouder worden (het ouderenfestival), de expositie Happy Ageing en Playground: Health & VR.

Ouderenfestival De Kunst van het ouder worden

De tweede editie van het ouderenfestival ‘De Kunst van het ouder worden’ staat vrijdag 29 september op het programma van het Groninger Forum.

Tijdens dit interactieve en culturele ouderenfestival wordt er met de ogen van kunstenaars, wetenschappers en ervaringsdeskundigen én met de bezoekers, van jong tot oud, gekeken naar ons eigen ouder worden. Wat betekent ‘goed oud worden’?

Met onder andere Kris Verburgh bekend van De Voedselzandloper, verhalenverteller Anne van Delft, poëzie van Lilian Zielstra, muziek van het Prins Claus Conservatorium, de expositie High Tech, in de zorg en de verbeelding, de Maaltijd der Generaties, vele workshops en dans.

Het programma van het festival wordt twee keer op een dag aangeboden.

  • Een middagprogramma van 14.00 uur tot 18.00 uur.
  • Een avondprogramma van 19.00 uur tot 22.30.

De kosten voor zowel het middag- of avondprogramma zijn 9 euro (op vertoon van Stadjerspas 5 euro) of € 21,50 inclusief Maaltijd der Generaties (op vertoon van Stadjerspas € 12,50).

Het diner wordt geserveerd van 18.00 tot 19.00 uur.

Locatie: Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18

Voor meer informatie, het hele programma en kaarten: groningerforum.nl/ouderenfestival

EXPO: Happy Ageing – Lang zal je leuk leven!

Van 5 oktober tot en met 2 november is de EXPO: Happy Ageing – Lang zal je leuk leven! te bezoeken in de bibliotheek van het Groninger Forum.

‘We willen allemaal zo oud en gezond mogelijk worden. Sommige mensen denken dat we daarvoor van alles moeten en niets meer mogen. Gelukkig kan gezond ouder worden ook op een leuke manier. Hoe?’dat is te ontdekken tijdens de EXPO. Centraal staan de drie belangrijkste ingrediënten om lang én leuk te leven: inspannen, ontspannen en ontmoeten.

Op de expo zijn interactieve installaties die inspireren om op een leuke manier gezond ouder te worden, bijvoorbeeld door te tuinieren, fietsend te gamen of samen muziek te maken.

De EXPO is gratis te bezoeken tijdens openingsuren.

Locatie: Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18

Voor meer informatie: www.groningerforum.nl/happyageing

PLAYGROUND: Health & VR

De zesde editie van PLAYGROUND: Health & VR is op donderdag 12 oktober. Playground gaat over de nieuwste technologische ontwikkelingen die invloed hebben op ons leven.

Tijdens deze editie gaat het over welke mogelijkheden virtual reality (VR) binnen de gezondheidszorg biedt. Bijvoorbeeld bij het trainen van medisch specialisten en bij het behandelen van patiënten en ouderen. Op Playground kun je deze mogelijkheden ontdekken én zelf ervaren.

Volg bijvoorbeeld een anatomische les in virtual reality, ga de confrontatie aan met hoogtevrees en ervaar de invloed van een virtuele ervaring op jouw pijngrens. Tussen het uitproberen door kun je in gesprek gaan met de makers en specialisten die betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze VR-toepassingen.

De aanvang is van 15.30 uur tot 18.00 uur en van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Locatie: Groninger Forum, locatie Hereplein 73

Voor meer informatie: www.groningerforum.nl/playground

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen