Expositie #INSTAMEETGRONINGEN bij Noorderlicht

'Grote Markt'
Foto: Susan Pathuis

De expositie #INSTAMEETGRONINGEN wordt vrijdag 29 september om 17.00 uur geopend bij Noorderlicht House of Photography in Groningen. De expositie laat werk zien van zowel amateurfotografen als professionele fotografen die deelnamen aan de Instameet Groningen op 20 augustus 2017.

‘Hoe ziet Groningen eruit door de ogen van Instagrammers?’ Deze vraag hield de Groningse fotograaf Dillen van der Molen bezig.

#Instameet Groningen

Tijdens Instameet Groningen, dat in samenwerking met Marketing Groningen tot stand kwam, reisden fanatieke Instagramgebruikers vanuit het hele land naar Groningen af om de mooiste plekjes van de stad vast te leggen.

De dag begon met een workshop fotografie bovenop de Martinitoren, waarna de groep fotografen, gewapend met een camera of smartphone, een stadswandeling volgde langs hotspots, maar ook onontdekte plekken in de stad.

Onder vermelding van de hashtag #instameetgroningen hebben de deelnemers zo’n 300 foto’s op Instagram gepost. Hiervan is een selectie te zien tijdens de driedaagse Gallery Takeover in de galerie van Noorderlicht House of Photography.

De volledige fotocollectie als resultaat van de Instameet is te bewonderen onder de hashtag #instameetgroningen op Instagram.

#instagram

Instagram is een razend populaire app waarmee je heel eenvoudig mooie foto’s kunt maken en bewerken en deze vervolgens kunt delen met de rest van de wereld. Met meer dan 600 miljoen gebruikers wereldwijd is Instagram het fotografieplatform bij uitstek.

Tijd en locatie

De Gallery Takeover opent vrijdag 29 september om 17.00 uur en is tot en met 1 oktober dagelijks tussen 12.00 uur en 18.00 uur te bezoeken bij Noorderlicht House of Photography, Akerkhof 12.

De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op: toerisme.groningen.nl/evenementen-groningen/expositie-instameetgroningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden