Swingin’ Groningen grootste gratis jazzfestival

Foto: Swingin' Groningen

De binnenstad van Groningen vormt vanaf vandaag 11 juni tot en met zondag 13 juni het decor voor de 21ste editie van het festival Swingin’ Groningen. Dit is het grootste gratis jazzfestival in Nederland.

Het thema dit jaar is “The Dutch edition”: er wordt een podium geboden aan Nederlandse jazz-toppers en een aantal veelbelovende talenten!
Daarnaast heeft de stad Groningen een warme band met de Duitse ‘jazz-stad’ Hamburg door een goede samenwerking op cultureel en creatief gebied. Tijdens Swingin’ Groningen treden goede Duitse bands op.

Swingin’ Groningen
Tijdens Swingin’ Groningen zijn er vijf grote podia waar internationale jazzartiesten zich laten horen: de Grote Markt, het Waagplein, de Poelestraat, de Kromme Elleboog en het Zuiderdiep.

Swingin' Groningen - vrijdag 14 juni 2013

Swingin’ Groningen Showcase
Jonge talentvolle beginnende bands die zich via het festival in de kijker kunnen spelen bij een groter publiek, dat is de Swingin’ Groningen Showcase. De organisatie heeft veel reacties van bands ontvangen die graag in aanmerking wilden komen voor een plek. Op Swingin’ Groningen.nl staan de bands die uitgekozen zijn door de programmacommissie en de timetable. Deze bands treden op in De Spieghel, Buckshot Café en Newscafé.

WIJZIGING: Stadskabaal: zaterdag 13 juni 18.30 – 19.15 uur
Tijdens het concert Stadskabaal treden kinderen en jongeren samen op met een groot orkest. Samen vormen ze een ‘swingend’ kinderkoor op zaterdag 13 juni. Het enthousiasme voor Stadskabaal is zo groot dat het optreden van Stadskabaal is verplaatst van het podium op het Waagplein naar het grote podium op de Grote Markt. Het wordt een uniek optreden.

Voor meer informatie en het volledige programma, zowel te bekijken of te downloaden: swingingroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden