Uittips voor zondag 24 september

Foto: De Redactie

Voor de tweede keer dit jaar is Klein Berlijn te bezoeken, meedoen aan ‘De Hondsrun’, de laatste dag om het circus te bezoeken, ‘Wat leeft er in de Sloot?’ of deelnemers aanmoedigen op de laatste dag van Tocht om de Noord, het is allemaal mogelijk vandaag.

Klein Berlijn

Voor de tweede keer dit jaar wordt ‘Klein Berlijn’, één groot vintage walhalla georganiseerd. Op de Vismarkt is een divers aanbod aan vintage kleding, accessoires en meubels. Ook zijn er diverse foodstands en DJ’s aanwezig. Klein Berlijn is van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Hondsrun

Vandaag vindt de 3e Hondsrun plaats bij het Noordlaarderbos vanuit het Natuurvriendenhuis “De Hondsrug”. Kinderen, volwassenen, beginners en gevorderden kunnen genieten van een sportief evenement, waarop de beleving van sport in een aantrekkelijke en inspirerende omgeving voorop staat.

“De Hondsrug” is een als voorbereiding voor de 4 Mijl een goede opstap en test.

Inschrijven

Inschrijven kan op de dag zelf tussen 10.30 uur en 11.30 uur. De start is om 12.00 uur voor de ingang van het parkeerterrein.

Deelname per persoon kost 5 euro, bij inschrijving ontvangt u het Startnummer met spelden voor bevestiging aan de voorkant. Een herinneringsmedaille wordt uitgereikt bij binnenkomst na het afleggen van de gewenste afstand.

Parcours

Het parcours is een ronde van 3 km, waarbij deelnemers voor 6, 9 of 12 kilometer hun rondes kunnen vervolgen. De maximumafstand bedraagt 12 km.

Het half verharde parcours (schelpenpad en 500 meter hard zand) start en finisht vanuit Natuurvriendenhuis “De Hondsrug” .

Locatie: Duinweg 6 in Noordlaren.

Circus Bossle

Vandaag om 14.00 uur is de laatste voorstelling van het Duitse Circus Bossle. Het circus presenteert een gloednieuwe show, met spanning en sensatie, spectaculaire stunts, duizelingwekkende acts en natuurlijk grappen en grollen.

De grote circustent staat precies op de grens van Haren en Groningen op het bekende circusterrein aan de Rijksstraatweg, hoek Vestdijklaan, t/o Sportpark en Shell-station Esserberg.

Voor meer informatie: www.circus-bossle.nl

Wat leeft er in de sloot? Een kinderactiviteit bij Bezoekerscentrum Reitdiep

Vandaag tussen 14.00 uur en 16.00 uur organiseert het Groninger Landschap de jeugdactiviteit ‘Wat leeft er in de sloot’? Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen deelnemen.

Heb je wel eens gehoord van de Tiendoornige stekelbaars? Of weet jij hoe de larve van een libel er uit ziet?

Tijdens deze activiteit wordt er gevist in de sloot met een schepnet.

Aanmelden kan ter plekke. Deelname is gratis.

Locatie:

Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk in Groningen

Tocht om de Noord

Het is vandaag dag 2 van de Tocht om de Noord. Vandaag wandelen de deelnemers van Hornhuizen naar Uithuizen. De rode draad is de Oude dijk, die destijds is overspoeld bij de Kerstvloed van 1717. Dit jaar is het thema ‘De kracht van water’.

Deelnemen kan niet meer, maar de deelnemers kunnen wel aangemoedigd worden. Voor meer informatie: tochtomdenoord.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden