Uittips voor zaterdag 17 september

Foto: De Redactie

Foodtrucks, lekker eten en drinken bij Rrrollend Groningen, naar het circus, Groningse nieuwbouwdag, Openingsweekend Grand Theatre en de allereerste nachtelijk hardloopevenement, de Airport Night Run is allemaal mogelijk deze zaterdag.

Hieronder een overzicht:

Rrrollend Groningen

Het is de tweede dag van genieten van heerlijk eten en drinken, op een bijzondere manier bereid tijdens foodtruckfestival Rrrollend Groningen. Meer dan 20 food- en drinktrucks en onder meer een cocktailbar en een specialbier bar komen naar de Ossenmarkt, dat sfeervol wordt ingericht. Daarnaast is er een muzikaal programma met diverse Dj’s, jazz bands en singer-songwriters. Rrrollend Groningen is vandaag geopend van 14.00 uur tot 23.00 uur. Lees ook: Foodtruck festival Rrrollend Groningen

City Stage

Vandaag vindt vanaf 13.00 uur de tweede editie van City Stage plaats. De binnenstad van Groningen biedt amateurkunstenaars een podium bieden ze hun talent aan een breed publiek kunnen tonen.

Daarom hebben de Gemeente Groningen, de Groninger City Club en VRIJDAG de handen ineen geslagen. Op het waagplein spelen Melancollectiv, Tineke Rouw, Batatuké en Funky 3. In de Der Aa-kerk staat het podium klaar voor Hot Piece of Cake, Keltisch Dansje, Facecard, The Desmonds en Assane Dia. Voor meer informatie: bijvrijdag.nl

Circus Bossle

De komende 2 weken staat Circus Bossle in de stad. Sensatie, dieren, acrobatiek en humor zijn allemaal aanwezig bij de nieuwe show van het circus.

Zaterdag is het circus te bezoeken om 15.00 uur en 18.30 uur. Kaarten zijn vanaf € 10,- verkrijgbaar aan de circuskassa op locatie. De circuskassa is iedere voorstellingsdag geopend van 11.00 tot 12.00 uur en vanaf één uur voor aanvang van iedere voorstelling.

Het circus is op de grens van Haren en Groningen op het bekende circusterrein aan de Rijksstraatweg, hoek Vestdijklaan, t/o Sportpark en Shell-station Esserberg.

Groningse Nieuwbouwdag in het Vesta Woonforum

Tussen 11.00 uur en 15.00 uur is de Groningse Nieuwbouwdag te bezoeken in het Vesta Woonforum. Op deze dag presenteren gloednieuwe en bestaande bouwprojecten zich aan het grote publiek. Tijdens de Groningse Nieuwbouwdag presenteert Pegasus Vastgoed project Rietoevers, Het Groene Hart en Superlofts Groningen.

De toegang is gratis.

Openingsweekend Grand Theatre

Het theaterseizoen trapt het Grand Theatre af met een vol lang weekend. Vanaf donderdag tot en met zondag wordt een (grotendeels gratis) programma geboden.

Facing faces laat mensen kijken naar mensen. Twee bezoekers nemen tegenover elkaar plaats. Als een analoge film wordt een rol met portretten door Rita Hoofwijk voor hun ogen afgedraaid. Ieder gezicht draagt een titel die vertelt hoe deze persoon gezien is.

De installatie is op verschillende tijden te bezoeken.

WERC & Chou Tung-Yen – Interchangeable Cities

Ook is de kunstinstallatie Interchangeable Cities, het eerste resultaat van de samenwerking tussen de Taiwanese theatermaker en videokunstenaar Chou Tung-Yen en het Groningse videocollectief WERC te bezichtigen. Door middel van 3D printers en real-time beelden wordt er zes dagen lang een live verbinding gelegd tussen Taipei en Groningen. Deze installatie is doorlopend te zien.

The Disappearance of Love (work in progress), van prijswinnend regisseur en toneelschrijver Leonardo Moreira en actrice Luciana Paes. is zaterdagavond te bezoeken. The Disappearance of Love zal onderdeel zijn van een nieuwe voorstellingsreeks gebaseerd op de Odyssee. De voorstelling is om 20.30 uur. Kijk hier voor meer informatie: grandtheatregroningen.nl. De entree is gratis. Voor meer informatie: www.grandtheatregroningen.nl

Airport Night Run

De eerste Mobility Service Airport Night Run draait om beleving en spanning. Het hardloopevenement biedt een nachtelijk parcours op een unieke locatie, Groningen Airport Eelde. Het parcours brengt de deelnemers over een donkere route op en rondom Groningen Airport Eelde. Deelnemers kunnen tijdens de loop van 10 kilometer beslissen een verkorte route van 7,5 of 5 kilometer te nemen.

Deelnemers vertrekken in vier waves. Ook is er muziek en na afloop een afterparty.

De aanvang is om 20.00 uur. Toeschouwers kunnen de deelnemers aanmoedigen. Kijk voor meer informatie op airportnightrun.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden