Uittips voor zondag 10 september

Foto: De Redactie

Dingen 050, met kunst en vintage, ReitdiepPOP met grote braderie en Groninger artiestenmiddag, Festival van de Geest, Sterrebos Live en Open Monumentendag zijn allemaal te bezoeken.

Dingen 050

Vandaag wordt Dingen 050 georganiseerd op de Vismarkt. De warenmarkt biedt onder andere kunst, vinyl, boeken, vintage kleding, tweedehands, klassiek, modern en do-it-yourself design.

De organisatie van de markt is in handen van Antiquariaat Berger & de Vries.

Dingen 050 is van 11.00 tot 17.00 uur op de Vismarkt.

ReitdiepPOP

Vandaag is het de laatste dag van drie dagen ReitdiepPOP. Van 11.00 uur tot 18.00 uur is er een grote braderie aan de haven van de wijk Reitdiep, op het terrein van het winkelcentrum. Zondagmiddag staat in het teken van de Groninger artiestenmiddag met om half 2 de band de Staat en vanaf 14.00 uur de Provinciale Brass Band Groningen met de Groningse artiesten Alex Vissering, Erwin de Vries en Jan Henk de Groot. De uitsmijter van het festival is Bert Visscher, die als Don Pescatore met het Noordpool Orkest swingende rock- en soulhits ten gehore brengt vanaf 20.00 uur. Lees ook: Voor meer informatie: reitdieppop.nl.

Festival van de Geest

Festival van de Geest vindt vandaag plaats in en rondom de Nieuwe Kerk. Het thema is dit jaar ‘Spelen met Ruimte’. Het thema is van toepassing op het gebouw, de wijk en de wijdere omgeving van de stad, maar ook op de ruimte die mensen elkaar bieden.

Naast buurtbewoners doen onder andere kunsthistorici, architecten, dansers, kunstenaars, zangkoren en fotografen mee.

Vandaag organiseert Festival van de Geest een wandeling door de wijk Hortus-Ebbinge. De wandeling staat in verbinding met de foto-expositie. Dit loopt over in het korenspektakel in de kerk. Lees ook: Festival van de Geest 2017

Sterrebos Live 2017

Het muzikale seizoen van de zondagmiddagconcerten ‘Sterrebos Live’ 2017 sluit af met Reverse Cowgirls en Soutrain. de concerten worden georganiseerd op het podium in het Groninger Sterrebos door Wijkorganisatie Helpman.

Reverse Cowgirsl brengen een mix mix van rockabilly, americana en Cowpunk. De band bestaat uit Stadsmuzikant van Groningen Joost Dijkema, Michel Hoving en Harry ‘Hairy’ Kingma.

Soultrain brengt gloedvolle soul. De zeskoppige band bestaat uit Hennie Dolsma (zang), Marten Miedema(trompet), Bert Veldkamp ( bas+zang), Eddie Meijer ( toetsen+zang), Marinus Elzinga(gitaar ) en Jony Fens ( sax).

Sterrebos Live is van half drie tot half vijf. Bij slechtweer gaat het concert niet door. Kijk voor actuele informatie op www.wijkhelpman.nl en op de facebookpagina.

Open Monumentendag

Dit weekend staat in het teken van Open Monumentendag. Het thema dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. In Groningen is zondag Wall House #2 geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het opmerkelijke gebouw is een icoon voor architectuurliefhebbers met zijn veelheid aan vormen, kleuren, interessante details en betekenissen. Voor kinderen zijn activiteiten op de benedenverdieping.

Bij de nieuwe Kerk wordt Festival van de Geest georganiseerd. Kijk voor alle activiteiten en geopende monumenten op www.openmonumentendag.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen