Uittips voor zaterdag 19 augustus

Foto: De Redactie

Groningen staat elf dagen in het teken van Noorderzon, ook is Streekmarkt Verhildersum en de jaarlijkse Trekharmonicafestival in Nuis te bezoeken vandaag.

Noorderzon – Performing Arts festival Groningen

De 27e editie van het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen vindt plaats in het Noorderplantsoen en downtown. Het is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen.

Muziek, theatervoorstellingen, colleges, dans, talkshows, lekker eten en nog zo veel meer is te vinden op het festival. Lees ook:
Noorderzon begint vandaag

Kijk voor het hele programma en meer informatie: noorderzon.nl.

Rotor – Programma voor jonge gasten op Noorderzon

Rotor is het programma voor jonge gasten op Noorderzon. Voor alle kinderen vanaf 4 jaar (en hun ouders) is er op de Speelweide tijdens Noorderzon van alles te zien en te doen, leuke voorstellingen en activiteiten te beleven.

Feestelijke raketlancering

Rotor gaat deze editie op avontuur in de ruimte! Alle onderdelen kunnen verzameld worden op de stempelkaart, verkrijgbaar bij de Kiosk op Zuid, en Rotor kan vertrekken.

Ook zijn er ROTOR Colleges voor jonge gasten (6+). Vandaag staat om 17.30 uur ‘Feringa Onderzoeksgroep – Moleculaire motoren in een notendop’ op het programma. Locatie: Horatio Tent.

Voor meer informatie over voorstellingen en activiteiten kunnen de Kidsgidsen, die rondlopen, gevraagd worden. Klik hier voor meer informatie.

Streekmarkt Verhildersum

De Streekmarkt bij de museumboerderij Verhildersum is vandaag van 10.00 uur tot 16.00 uur. De markt biedt lokale lekkernijen en ambachtelijke producten, van ambachtelijk biologisch brood, heerlijke worst en vlees, tot geitenkaas en boerenkaas, en ook groenten, fruit en bloemen, jams, chutneys en kruiden, allerlei glutenvrije producten en nog veel meer. Ook deze keer is IJSKO, met gluten en suikervrije ijsjes er weer. Nieuw is deze keer ‘Waddenkus’ met waddenwodka en limoncello.

Vrijwilligers bakken deze keer crêpes. Bezoekers kunnen inspiratie op doen door ‘pancake art’.

De streekmarkt is iedere derde zaterdag van de maand. Locatie: Museumboerderij, Dijkstilsterweg 4 in Leens.

Trekharmonicafestival in Nuis

In Nuis vindt voor de 19e keer het jaarlijkse Trekharmonicafestival plaats. Bezoekers kunnen genieten van de harmonica’s bij dorpshuis de Vrijborg, miniconcerten in de Nederlands Hervormde kerk en bij museum ’t Rieuw.

De opening is om 14.00 uur in dorpshuis de Vrijborg. In de kerk is een speciaal programma. Vervoer tussen de locaties is met ponyhuifkarren. De entree is 4 euro, waarbij gasten toegang hebben tot alle locaties.

Het programma duurt tot 22.30 uur.

Voor meer informatie: www.devrijborg.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden