Gratis concert Britse band Simple Harmonic Motion in Der Aa-kerk

Simple Harmonic Motion.
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

In de Der Aa-kerk in Groningen is donderdagavond 10 augustus een gratis concert van de Britse band Simple Harmonic Motion. De band speelt instrumentale muziek die valt binnen het genre new age/klassiek.

Simple Harmonic Motion

Simple Harmonic Motion bestaat uit Jonathan Beckitt (keyboard en dwarsfluit), Steve Kershaw (contrabas) en Curtis E. Johnson (elektrische gitaar).

Gedichten van Keats

De muziek van deze band bestaat uit een spannende mix van verschillende stijlen. De band speelt deze avond nummers van hun nieuwe album Tone Poems. De nummers zijn gebaseerd op hun interpretatie van de gedichten van John Keats.

De muziek wordt vergezeld van animaties. De beelden zijn sterk en opvallend en ze voegen een extra dimensie toe aan hun optreden.

De band zal ook een preview geven van materiaal van hun nieuwe album ‘Interludes’, dat later dit jaar verschijnt.

Tone Poems

Waar de meeste bands samenkomen, oefenen en vervolgens na gaan denken over het opnemen van een cd, ging dat juist andersom bij Simple Harmonic Motion. Nadat ze hun debuutalbum ‘Tone Poems’ hadden opgenomen, gingen ze er over nadenken hoe ze de muziek konden uitvoeren voor een publiek. Want in de studio is bijna alles mogelijk, maar de complexiteit van de muziek zorgde voor een aantal technische uitdagingen in een live setting.

Achtergrond bandleden

Jonathan Beckitt schrijft de muziek voor de band. Steve Kershaw speelt niet alleen in Simple Harmonic Motion, maar ook in een jazztrio met Leonid Vintskevich (piano) en Nick Vintskevich (saxofoon). Curtis E. Johnson begon zijn carrière als zanger in de jaren zeventig-glamrockband Goldie. Hij heeft samengewerkt met de bands The Jazz Butcher en Venus Flytrap en hij had een solocarrière als singer-songwriter. Hij is tegenwoordig ook producer voor het platenlabel Grass Roots Records in het Verenigd Koninkrijk.

De aanvang is om 21.00 uur. De entree is gratis.

Locatie

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden