Uittips voor zondag 6 augustus

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Brouwer Bouwe

Groningen staat zondag onder meer in het teken van sport met de Bauke Mollema Tocht en de Open Dag van FC Groningen. Ook is het Zomerstad in de binnenstad en kan een wandeling gemaakt worden door de weilanden van het Reitdiep-landschap.

Bauke Mollema Tocht

Vandaag vindt de 5e editie van de Bauke Mollema Tocht plaats. De tocht geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren fietsliefhebber gaat over drie afstanden van 65 km, 110 km en 165 km. De routes zijn door Bauke Mollema zelf bepaald en voert door het schitterende landschap van Noord-Groningen en een deel van Friesland.

De tocht gaat langs prachtige natuurgebieden zoals het Nationaal Park Lauwersmeer, pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge en heeft als start- en finishlocatie de bruisende stad Groningen. Kijk voor meer informatie: www.baukemollematocht.nl

Open Dag FC Groningen

Vanaf 13.00 uur start de jaarlijkse Open Dag van FC Groningen. Deze dag is de spelerspresentatie, er zijn veel activiteiten georganiseerd en er is een markt rondom het Noordlease Stadion. Ook kan gevoetbald worden of springen op het springkussen en nog veel meer. Voor meer informatie: fcgroningen.nl Lees ook: Open Dag FC Groningen

Zomerstad

De binnenstad van Groningen staat in het teken van Zomerstad tot en met 13 augustus. Dit is een zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen. Deze zondag staat in het teken van ‘Proefjes die boem doen! oftewel de wetenschap ontdekken met spannende proefjes.

Wandelend door weilanden in de Koningslaagte

Het Groninger Landschap organiseert een korte wandeling van 2,5 km door een eeuwenoud, cultuurhistorisch rijk landschap met vaak schitterende wolkenpartijen.

De wandeling gaat door weilanden van het Reitdiep-landschap en een gids van het Groninger Landschap loopt mee. De tijd is van 14.00 uur tot 15.30 uur. Deelname is gratis.

Voor meer informatie: groningerlandschap.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden