Uittips voor zondag 30 juli

Foto: De Redactie

ZomerWelVaart in de binnenstad, Zomerstad met Groningen on Air en Zomerparade, het Peter de Grote Festival en Hortus Featival 2017, er zijn veel mogelijheden deze zondag.

ZomerWelVaart

Langs de Hoge der A en Lage der A vindt dit weekend ZomerWelVaart plaats. Historische schepen, muziekoptredens, lezingen en filmvoorstellingen, kraampjes van de Zeldzaam Mooie Markt, een kunstroute, Suppen en een kidsplein is te bezoeken in de binnenstad. Activiteiten zijn op de historische schepen, op het water en aan de wal. De Hanzegeschiedenis staat centraal. Lees ook: ZomerWelVaart in de binnenstad van Groningen

Hoornsebeach 2017: Beachvolleybal aan de Hoornseplas

Het beachevenement Hoornsebeach vindt dit weekend plaats bij de Hoornseplas te Groningen. Op zondag staat beachvolleybal op het programma. In dit toernooi wordt 6 tegen 6 gespeeld. Ook is er livemuziek en een bar. Afsluitend is een feest tot 23.00 uur. Voor meer informatie www.bresactiviteiten.nl

Zomerstad

De binnenstad van Groningen staat tot en met zondag 13 augustus in het teken van Zomerstad. Een veelzijdig gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen.

Op zondag is er Groningen on Air. De Grote Markt word omgetoverd tot een waar kinderparadijs, met maar liefst 25 wilde attracties rondom het Stadhuis op de Grote Markt, van springkussens tot grote stormbanen. Ook is er Zomerparade op de Grote Markt, loop mee in een bonte optocht met een eigen ontworpen kostuum.

Peter de Grote Festival

Ook zondag staan er concerten op het programma tijdens de 20ste editie van het Peter de Grote Festival. Het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland biedt 50 kamermuziekconcerten op karakteristieke locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Onder meer Young Masters in het Prins Claus Conservatorium en ook in Vries en Winsum zijn vandaag concerten.

Kijk voor meer informatie: peterdegrotefestival.nl

Hortus Festival 2017

Deze zondag is het tweede concert van het Hortus Festival 2017 met het pianoduo Stefan en Martijn Blaak: ‘Kroonjuwelen van de quatre-mains’. Stefan en Martijn Blaak spelen werken en arrangementen voor quatre-mains gemaakt op de √Črard-vleugel. Het concert begint om 14.15 uur en vindt plaats in De Plantage (zaal open vanaf 13.45).

Tijdens Hortus Festival 2017 kunnen muziekliefhebbers weer genieten van zes zomerse zondagmiddagconcerten in de Hortus Haren tijdens het jaarlijkse Hortus Festival. Het thema van het Hortus Festival 2017 is: ‘Kroonjuwelen van het Hortus Festival, zoektocht naar de bron’. Voor meer informatie: hortusharen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden