ZomerWelVaart in de binnenstad van Groningen

Foto: De Redactie

De binnenstad van Groningen staat dit weekend in het teken van het zomerfestival ZomerWelVaart. Van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli staat de Hanze geschiedenis centraal tijdens het maritieme zomerfestival.

Op zes historische schepen langs de Hoge en Lage der A vinden verschillende activiteiten plaats, zoals filmvoorstellingen, lezingen en muziekoptredens. Ook op het water en op de kades is van alles te doen, van suppen en rondvaarten tot een kunstroute van lokale kunstenaars, kraampjes van de Zeldzaam Mooie markt met allerlei originele, handgemaakte spulletjes en vintage- en retroartikelen en een kidsplein.

Ook is er een waddenmarkt, de vishoek met eetkraampjes en een inhoudelijk programma van De Verhalen van Groningen en het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Het verhaal van ‘De Hanze’

De Verhalen van Groningen vertelt het verhaal van ‘de Hanze, een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de Middeleeuwen’. Er wordt onder andere een mobiele expositieruimte ingericht op de kade van de Hoger der A en er zijn lezingen op het schip De verwondering. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen op de Kamper Kogge. Voor meer informatie en het hele programma: deverhalengroningen.nl

Suppen

Groningen vanaf het water met een plank en peddel ontdekken, oftewel ‘Suppen’ kan tijdens ZomerWelVaart.

Er is een speciaal Supprogramma tijdens ZomerWelVaart, zoals vrijdag de Friday Night SUP Tour, of zaterdag de gratis CITY SUP tussen 12.00 uur en 17.00 uur om kennis te maken met het suppen of de Afternoon CITY SUP Tour met vertrek rond 17.00 uur. Op zondag staat de Dauw SUP Tour inclusief ontbijt (op inschrijving) of later op de dag tussen 11.00 en 16.00 uur een CITY SUP Tour. Kijk voor meer informatie: citytrip.groningen.nl/zomerwelvaart/suppen.

Kinderprogramma

Een kinderprogramma met doorlopend activiteiten zijn op vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken op de Vishoek. Er is een Kinder Truck, waar getekend en geschminkt wordt of de Knutselkeet bezoeken of diepzee avonturen met Kapitein Kosto op de binnenplaats van het Scheepvaartmuseum.

Zomerstad

Ook is vrijdag 28 juli de start van Zomerstad in de binnenstad, een veelzijdig gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen. De openingshandeling vindt plaats door de kinderburgemeester Javano Zwiers tijdens de opening van het jaarlijkse maritieme festival ZomerWelVaart, op de Vishoek op de Hoge der A. Lees ook: Zomerstad: speciaal programma voor kinderen tijdens zomervakantie

Voor meer informatie, alle activiteiten en het programma kijk op citytrip.groningen.nl/zomerwelvaart

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden