Uittips voor zaterdag 29 juli

Foto: De Redactie

In de binnenstad is gezelligheid met ZomerWelvaart en het Peter de Grote Festival Festival, of naar het Hoornsebeach 2017. In Delfzijl is het Summer Saturday. Hieronder is een overzicht te lezen.

ZomerWelVaart

Historische schepen, muziekoptredens, lezingen en filmvoorstellingen, kraampjes van de Zeldzaam Mooie Markt, een kunstroute, Suppen en een kidsplein is te bezoeken in de binnenstad deze zaterdag tijdens ZomerWelvaart.
Zowel op de schepen zelf, als het water en aan de wal is van alles te beleven. Dit jaar staat de Hanzegeschiedenis centraal. Lees ook: ZomerWelVaart in de binnenstad van Groningen

Hoornsebeach 2017: Beachsoccer en Beachvolleybal aan de Hoornseplas

Het beachevenement Hoornsebeach vindt dit weekend plaats bij de Hoornseplas te Groningen. Op zaterdag wordt een beachsoccertoernooi georganiseerd en op zondag een beachvolleybaltoernooi. Ook is er livemuziek en een bar aanwezig.

Het Beachsoccer is een 5 tegen 5 toernooi inclusief keeper. Ieder team moet bestaan uit minimaal 6 en maximaal 8 personen. Aansluitend is er een feest tot ongeveer 23.00 uur.

Voor meer informatie www.bresactiviteiten.nl

Peter de Grote Festival

De jubileumeditie van het 20e Peter de Grote Festival is tot en met zaterdag 5 augustus. Ongeveer 50 kamermuziekconcerten worden georganiseerd op karakteristieke locaties in Noord-Nederland. Diverse programmas brengen (inter)nationaal gerenommeerde musici met zowel beroemde als minder bekende kamermuziekwerken. De concerten worden daar waar mogelijk omlijst met cultuurtoeristische arrangementen zoals diners, museabezoek, wandelingen en boottochten.

Deze zaterdag staan concerten geprogrammeerd in onder meer het Prins Claus Conservatorium, de Martinikerk en Lutherse kerk.

Voor meer informatie: peterdegrotefestival.nl

Summer Saturday

Vandaag staat het centrum van Delfzijl in het teken van Summer Saturday, een zomerse dag georganiseerd door STAD (St. Activiteiten centrum Delfzijl).

Meer dan 1000 strandballen rollen om 13.00 het centrum in, ook zijn er waterspelletjes, zoals flessenvoetbal, waterballonnengevecht, waterpistool schieten en strandbal kegelen. De 40 deelnemende winkeliers zorgen voor zomers sferen en bij een aankoop worden ijscoupons uitgedeeld voor een gratis ijsje, die kan worden afgehaald bij 4 deelnemende ijsverkopende zaken. worden bij aankoop gratis ijsjes uitgedeeld.

Het spectaculairst deze dag zijn de vele, vrolijke strandballen. Om 13.00 uur worden meer dan 1000 strandballen het centrum in gerold. De vraag is of daarmee een strandballenrecord wordt gevestigd. Veel winkels hebben een leuke actie verbonden aan deze strandballen.

Op vele ballen staat een logo, boodschap of de winkel heeft eigen strandballen. Als je zo’n bal vindt, maak je kans op een presentje, leuke extra korting of een andere zomerse verrassing. De ballen mogen meegenomen worden. SUMMER SATURDAY is van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden