Uit met Pinksterweekend in Groningen?

Foto: Publiek Domein

Een aantal ideeën op een rijtje voor de Pinksterdagen.

Infoversum
Het Infoversum staat de komende ZONdagen helemaal in het teken van de zon. Leuke activiteit voor de zondag! Het publiek kan door zonnetelescopen kijken en er zijn diverse activiteiten om meer te leren over onze eigen ster. De ZONdagen vinden plaats tot en met 21 juni bij het Infoversum.
zon

Lees ook:

Het Groninger Museum
Met Pinksteren is het Groninger Museum beide dagen geopend van 10-17 uur.
Het Geheim van Dresden is nog te zien tot en met 25 mei. Voor overige informatie en tentoonstellingen: groningermuseum.nl

Foto: Hans-Peter Klut
Foto: Hans-Peter Klut

Multiculinair FoodFestival
Zaterdag en zondag is het Bernouilliplein omgetoverd tot een multiculinair festivalterrein. Gedurende het Pinksterweekeinde kan men genieten van verrassend eten.  Liefhebbers van lekker eten kunnen hier proeven van diverse culinaire staaltjes van verschillende culturen, zoals Surinaams, Grieks,  Koreaans, Indisch, Duits en Indiaas.

paella-399005_640

 

BeachVolleybal Toernooi
De Groninger Studenten Beachvolleybal Vereniging Tweeslag organiseert samen met NeVoBo op 23 en 24 mei een beachvolleybaltournooi op het zandstrand op het Ebbingekwartierterrein. Zaterdag speelden de mannen hun wedstrijd, zondag 1e Pinksterdag spelen de vrouwen. Het toernooi maakt deel uit van de nationale beachvolleybalcompetitie en biedt beachvolleybal aan op 2e en 3e divisie niveau, voor mannen en vrouwen uit heel Nederland, meldt de website ebbingekwartier.nl Beachen, gezelligheid en ultiem genieten zullen centraal staan tijdens het evenement.

Voor meer informatie: ebbingekwartier.nl

Tweede Pinksterdag
Woonboulevard en bouwmarkten zijn geopend. Ook zijn een aantal winkels geopend in de binnenstad, zoals met Hemelvaart.

Meer weten?
Een compleet overzicht is te vinden op de site Uit Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden