Uittips voor zaterdag 22 juli

Foto: Publiek Domein

Op deze zaterdag opent het vernieuwde Maisdoolhof Meerstad, plezier in de 2,5 hectare dwaaltuin, is de Schildweek met allerlei activiteiten en het kunstzinnige familiefestival Art Carnivale 2017 te bezoeken. Ook vindt voor de derde keer de Modderspelen plaats op Familiepark Nienoord.

Opening Maisdoolhof Meerstad

Het vernieuwde Maidsoolhof Meerstad is vanaf vandaag weer dagelijks te bezoeken.

De hele zomer lang kan gezocht worden naar de uitgang én naar de Meerstad-Schatkist. Iedere week staat deze schatkist op een andere plaats en bevat een verrassing voor de gelukkige vinder. In de 2,5 hectare grote dwaaltuin met 4 kilometer paden is dat niet makkelijk, maar de vernieuwde uitkijktoren in het midden van het doolhof kan de speurders helpen.

Voor de kleinste kinderen is er een klein doolhof waarin gespeurd kan worden naar de dieren van Meerstad en naast het doolhof kan gespeeld worden in de zandbak en geklauterd worden op boomstammen.

De toegang is gratis en als de weersomstandigheden het toelaten is het doolhof tot en met oktober dit jaar te bezoeken.

In de vakantieperiode van 22 juli tot en met 3 september is het Maisdoolhof Meerstad dagelijks vanaf 10. 00 uur tot 17:30 uur geopend. Na de schoolvakantie is het maisdoolhof open op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Bij regenval is het doolhof gesloten.

Locatie
Het Maisdoolhof Meerstad ligt vlakbij de brede school in Meeroevers (Meerstad’s eerste woonwijk). Adres: Waterviolier 2 Meerstad. Voor meer informatie: www.meerstad.eu

Schildweek

De 72ste editie van de Schildweek, het jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Zeilvereniging Schildmeer vindt plaats van vrijdag 21 tot en met donderdag 27 juli op het Schildmeer. Eén van de populairste zeilweken van Nederland biedt naast diverse zeilwedstrijden, groot feest, livemuziek en DJ’S en andere feestelijke activiteiten.

Klik hier voor meer informatie.

Festival Art Carnivale 2017

Het Festival Art Carnivale, een kunstzinnig familiefestival voor iedereen en alle leeftijden is van vrijdag 21 juli tot en met 23 juli op het strandpark aan het Schildmeer.

Het festival biedt veel kunst, muziek, theater, lekkernijen, kinderactiviteiten en een grote creatieve markt.

De markt opent zaterdag om 12.00 uur. Kijk voor meer informatie en het programma: www.artcarnivale.nl.

Modderspelen op Familiepark Nienoord

Voor de derde keer vindt op zaterdag 22 en zondag 23 juli de Modderspelen plaats op Familiepark Nienoord.
Op deze dag mag iedereen vies worden bij de ‘leukste Modderspelletjes’, zoals ‘Lekker racen door de blubber met de ‘drekrace’, buikglijden, lekker in het modderbad, ga op het ‘vliegend tapijt’. Ook kan meegedaan worden met de ‘Moddermonsterverkiezing’.

Het advies is kleren aan te doen die lekker vies mogen worden of zwemkleding om te glibberen en glijden over de buikschuifbaan.

De activiteiten vinden plaats op Expeditie Nienoord (een onderdeel van Familiepark Nienoord) van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs is 8 euro.

Voor meer informatie: landgoednienoord.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden