New Attraction Block Jam op Vismarkt in Groningen

Foto: © Henny Berno Stern

Urban House Groningen presenteert zondag 2 juli het urban culture event “New Attraction Block Jam” op de Vismarkt te Groningen.

Het event vindt voor de tweede keer plaats van 13.00 uur tot 18.00 uur op de Vismarkt en is vrij toegankelijk.

New Attraction Block Jam

Tijdens de New Attraction Block Jam komen beoefenaars uit de vijf urban culture disciplines, dans, muziek, spoken word, graffiti en sport samen om hun kunsten te laten zien aan een breed publiek.

Zij vertegenwoordigen een nieuwe generatie cultuurbeoefenaars die met hun urban art performances een jong en cultureel divers publiek aanspreekt.

Programma

Performances van de productiegroepen, diverse muziek en dansshows staan onder meer op het programma. Loop langs de graffiti pieces en ontdek de werkwijze van de schrijvers.

Het hiphop geluid van Noord Nederland is te horen bij “Boyz in the Woods” van het G-Force Writing camp en de shows van Roberto Tan, Drico, Guido en Mr. Memoir.

Het dansprogramma bestaat uit de producties van de dansers/choreografen van het Create Your Own Stage traject en een show van Missfits en Project Sedap.

LouLou en Cissy geven een spoken word performance en er is een groep spoken word artiesten te beluisteren in de Woorden op Wielen bus.

Choreograaf Mohamed Yusuf Boss creëert een interactie productie tussen muziek en dans; Music Comes First. Lucas Winkel maakt voor de New Attraction Block Jam een combinatie tussen breakdance en urban sports, Urban Freestylers.

Ook de skaters van het Pedalpark/Colloseum zijn te gast.

Graffiti Jam

Er is veel graffiti te zien qua aankleding en decor op het terrein. Tijdens de Block Jam is er ook een stevige live graffiti jam. Op het terrein staan verschillende opstellingen waarop de pieces gemaakt worden. Het publiek wordt een kijkje in het ontstaansproces van een graffiti piece geboden. Iedere kunstenaar heeft zijn eigen stijl.

Voor meer informatie en het volledige programma via: www.urbanhousegroningen.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden