Uittips voor zaterdag 24 juni

Camping op Grote Markt voor Groninginnedag.
Foto: De Redactie

Groningen staat dit weekend in het teken van Groninginnedag en allerlei activiteiten erom heen. Verder is er het Rapalje Zomerfolk Festival in het Stadspark, is het de Dag van de Architectuur, de Dag van het Wad en nog veel meer.  Hieronder een overzicht van verschillende activiteiten.

Groninginnedag

Zaterdag vindt de eerste editie van Groninginnedag, de feestelijke reünie en terugkomdag naar Groningen voor iedereen die iets had of heeft met Groningen plaats. De Grote Markt is een camping geworden, waar de terugkomers kunnen overnachten in duurzame tenten met alles erop en eraan.

Op het programma staat verder het Jenever & Ginfestival in der Aa-kerk, het International Craft Beer Festival op de Ossenmarkt een openlucht kookwedstrijd op de Vismarkt, waar 6 koks strijden om de titel ‘Beste kok van de markt’.

Kijk voor het hele programma op groninginnedag.nl.

Jenever & Gin Festival

De Der Aa-kerk staat in het teken de eerste editie van het Jenever & Gin Festival. Het is een samenwerking tussen Boilermaker en Mister Cocktail. Tientallen soorten jenever en gin uit Nederland en de rest van de wereld staan klaar om geproefd te worden. Er zijn seminars, workshops en vooral ook tastings. Ook is er een speciale editie van Chef’s Table. Voor het evenement dienen wel kaarten gekocht te worden. Voor meer informatie en tickets: jenevergin.nl

International Craft Beer Festival

Bierliefhebbers kunnen dit weekend allerlei biertjes proberen tijdens het eerst het International Craft Beer Festival Groningen op de Ossenmarkt. Bijzondere internationale bierbrouwerijen uit onder andere Engeland, Duitsland, de Verenigde Staten, Schotland, Spanje en Oostenrijk zijn vertegenwoordigd. Ook biedt het grootse terras op de Ossenmarkt live muziek en foodtrucks. Lees ookInternational Craft Beer Festival Groningen op Ossenmarkt

Rapalje Zomerfolk Festival

Ook is dit weekend het Rapalje Zomerfolk Festival in het Stadspark. Een wandelparadijs naar een Keltische wereld, met (inter)nationale acts, een marktplein, verschillende activiteiten en workshops. Ook The Cooking Highlander staat opnieuw klaar met een barbecue vol lekkernijen. Zaterdag van 12.00 uur tot 0.00 uur. Voor meer informatie en programma: zomerfolk.nl.

Hunzefestival (voorheen Midzomerfestival) in Noorderhoogebrug

het Hunzefestival (voorheen Midzomerfestival), een weekend vol spannende en uitdagende activiteiten, is dit weekend bij Buitenplaats Reitdiep.

Een doe-weekend voor kinderen in het teken van de natuur, zoals lopen over touwbruggen, dieren leren herkennen in het donker, een beverburcht bouwen en waterbeestjes onderzoeken.

Activiteiten zijn er dit weekend voor het hele gezin. Kijk voor alle activiteiten op groningerlandschap.nl.

Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103, Noorderhoogebrug (vlakbij de stad Groningen)

Dag van de Architectuur

De 22ste editie van de Dag van de Architectuur in Groningen vindt dit weekend plaats. The Big Building, het voormalige gebouw van PostNL, waar nu Groningse startups gevestigd zijn is open om te bezichten. The Student Hotel houdt een open dag en WALL HOUSE #2 opent de deuren en Energy Academy Europe (uitgeroepen tot winnaar van de Grote Groninger Gebouwenenquête door zowel de vakjury als het publiek),  houdt een open dag.

Programma: dagvandearchitectuurgroningen.nl

Dag van het Wad

Dit weekend viert het Waddenzee Werelderfgoed de achtste verjaardag van het jaarlijkse internationale Dag van het Wad festival. In de openlucht onder de sterrenhemel slapen op de dijk, ontbijten op de Waddendijk, een kwelderwandeling of wadlooptocht onder begeleiding van een gids zijn een aantal activiteiten deze dag. Er is een uitgebreid aanbod van actieve, culturele, culinaire, kunstzinnige en educatieve activiteiten tijdens de Dag van het Wad. In Groningen concentreren de activiteiten zich in Lauwersoog, Termunten en Noordpolderzijl.

Voor meer informatie over het programma en aanmelding voor activiteiten: www.dagvanhetwad.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden