Logeren op de Waddendijk onder de sterrenhemel

Logeren aan de Waddendijk Noordpolderzijl - Dag van het Wad.
Foto: Marketing Groningen

In je slaapzak in de openlucht onder de sterrenhemel slapen met het geluid van de Waddenzee op de achtergrond en ontbijten met het mooiste uitzicht vanaf de Waddendijk. Dit kan ervaren worden langs de Waddenkust tijdens de Dag van het Wad, in het weekend van 24 en 25 juni.

Ook een kwelderwandeling of wadlooptocht maken met een ervaren gids of zeehonden vrijlaten op de Waddenzee, staan op het programma.

Het doel van de ‘Dag van het Wad’ is mensen kennis laten maken met de uitzonderlijke natuur van het Waddengebied. En vooral, hóe deze te beleven.

Dag van het wad

Dit weekend viert Waddenzee Werelderfgoed haar achtste verjaardag met het jaarlijkse internationale Dag van het Wad festival. Er is een uitgebreid aanbod van actieve, culturele, culinaire, kunstzinnige en educatieve activiteiten langs de Waddenkust, van Den Helder tot en met de Duitse Noordzeekust.

In Groningen concentreren de activiteiten zich in Lauwersoog, Termunten en Noordpolderzijl. Hier zijn veel (gratis) activiteiten zoals wadlooptochten en kwelderwandelingen, vaartochten, Dark Sky wandelingen, een havenzoektocht en yoga in de haven. In Lauwersoog vaart voor bezoekers een pont tussen het Waddenkwartier en de punt van de haven.

Voor meer informatie over het programma en aanmelding voor activiteiten: www.dagvanhetwad.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden