Jeugdtheaterschool VRIJDAG speelt JTS Voluit

JTS Voluit voorstelling 'Waanbeeld?'
Foto: VRIJDAG

Jeugdtheaterschool VRIJDAG speelt JTS Voluit. Leerlingen van de Jeugdtheaterschool van VRIJDAG (JTS) presenteren op donderdag 22 juni tot en met zondag 25 juniwat ze in het afgelopen cursusjaar hebben geleerd tijdens JTS Voluit

In het VRIJDAGtheater aan de Noorderbuitensingel vinden deze dagen tien presentaties en voorstellingen plaats.

Verrassende presentaties en bijzondere voorstellingen

De leerlingen zijn onder leiding van professionele docenten een jaar lang intensief bezig geweest met improvisatie, tekst, dans en choreografie, aldus Maartje Ghijsen, theaterprogrammeur en -docent bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Het resultaat is een weekend vol met verrassende presentaties en bijzondere voorstellingen.”

De begeleidende theatermakers van het afgelopen cursusjaar zijn Rozan Vergeer, T.J. Da Silva, Margreeth Kuipers, Ayse Oral, Fenna Besijn, Yvonne van Ginneken, Hannah de Vries en Aike Vogelzang.

Vernieuwd theateraanbod

Komend cursusjaar kunnen leerlingen bij VRIJDAG kiezen voor een nieuw multidisciplinair theaterprogramma.

Maartje Ghijsen: “We dagen je uit om nieuwe dingen uit te proberen, talenten te ontdekken en die onder bevlogen begeleiding verder te ontwikkelen. Met als doel dat als je bij VRIJDAG theater hebt gemaakt, je durft te vertrouwen op je eigen kompas, het avontuur durft aan te gaan, je weg weet te vinden in de chaos en je laat inspireren door het onverwachte.”

Naast goed toneel leren spelen, komen leerlingen in aanraking met facetten die daarbij komen kijken; dansen, zingen, spreken, roepen, rappen, dichten, vloggen, schrijven, lezen, musiceren, improviseren en filosoferen. Daarbij worden ze gecoacht door ervaren reisleiders, die samen met de leerlingen kijken naar welke route bij hen past en hoe zij zich volop kunnen ontwikkelen binnen VRIJDAG maar ook daarbuiten.

Vrijwel alle presentaties zijn open en vrij toegankelijk voor iedereen.

Voor meer informatie en het programma: www.bijvrijdag.nl/JTSVoluit

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden