Jenever & Gin Festival in de Der Aa-kerk

Volgend weekend vindt het eerste Jenever & Gin Festival plaats in de Der Aa-kerk. Vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni staat in het teken van jenever en gin.

Bezoekers kunnen tijdens het Jenever & Gin Festival alles ontdekken over de rol van jenever in de cocktailbars en hoe deze typisch Nederlandse drank haar karakteristieke smaak krijgt. Tientallen soorten jenever en gin staan klaar om geproefd te worden en ’s werelds beste bartenders laten achter de bar zien wat de kunst is van cocktails maken.

Chef’s Table

Een deel van de Der Aa-kerk wordt op vrijdag- en zaterdagavond omgebouwd tot Michelinsterrenrestaurant. Deze speciale editie van Chef’s Table wordt georganiseerd door Hooghoudt in samenwerking met Michelinsterrenchef Steven Klein Nijenhuis van Herberg Onder de Linden in Aduard en collega chef-eigenaar Jeroen Sportel van Bistro Vive la Vie in Groningen, eveneens aanbevolen door de Michelingids.

Steven en Jeroen selecteren de beste ingrediënten en combinaties voor een hoogwaardig Menu Geniévre Gastronomique, waarbij jenever een belangrijke rol speelt. Chef’s Table op vrijdagavond is al uitverkocht, voor de zaterdag zijn nog plekken te reserveren.

Jenever en gin

Lang geleden werd in Nederland voor het eerst jenever gemaakt. Oorspronkelijk dronk men het als geneesmiddel, maar al snel werd er volop genoten van dit fijne drankje. Later namen de Engelsen dit van ons over, door ook te gaan distilleren met jeneverbessen. Zij gebruikten alleen neutrale alcohol, terwijl jenever van moutwijn wordt gemaakt. Zo ontstond gin. Gin kennen we allemaal en ook jenever is met een wereldwijde comeback bezig. Onze nationale drank is inmiddels bijna 400 jaar oud. Ooit de meest gedronken drank ter wereld, nu een openbaring voor de liefhebber.

Groninginnnedag

Het Jenever & Gin Festival is onderdeel van Groninginnedag: een nationale terugkomdag voor iedereen die iets met Groningen heeft of heeft gehad. In het programma is veel aandacht voor eten, drinken, dj’s, cultuur en bandjes.

Jenever & Gin Festival

Het Jenever & Gin Festival is vrijdag 23 juni uitverkocht. Zaterdag 24 juni zijn er twee sessies: van 13.00 uur tot 17.30 uur en van 18.30 uur tot 23.00 uur

Entree: € 22,50 (entree Hooghoudt Chef’s Table: € 99,-)

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.jenevergin.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden