Zwangere vrouwen gezocht voor Noorderzonvoorstelling ‘Spring’

Foto: Noorderzon

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is op zoek naar 15 zwangere vrouwen voor de voorstelling ‘Spring’ van het Engelse theatergezelschap Quarantine, die mee willen spelen in de voorstelling. De 27ste editie van het festival is van 17 tot en met 27 augustus.

Quarantine zoekt zwangere vrouwen in verschillende fases van hun zwangerschap. Het is niet nodig om acteerervaring te hebben en deelnemers hoeven geen tekst uit hun hoofd te leren.

Quarantine is vooral geïnteresseerd in de deelnemers zelf en hun toekomstbeeld voor hun kind. Daarom willen ze graag eerst een aantal gesprekken met de deelnemers voeren.

Het gezelschap begeleidt de vrouwen van begin tot eind. Het is volgens Noorderzon geen zwaar traject, maar deelnemers worden wel geacht op bepaalde momenten (altijd in overleg) beschikbaar te zijn.

Quarantine

Het Engelse gezelschap Quarantine is een graag geziene gast op Noorderzon. In 2010 en 2011 hadden ze grote festivalhits in Groningen met hun uiterst originele voorstellingen en in 2015 presenteerden zij de wereldpremière van Wallflower.

Dit jaar brengen zij twee delen uit hun kwartet ‘Summer. Autumn. Winter. Spring’ naar Groningen: ‘Winter en Spring’.

‘Spring’ is opgebouwd rond een tekst die bestaat uit 1000 vragen die veranderen van alledaags naar ingewikkeld, van blinde paniek naar blinde hoop, over een leven dat nog geleefd moet worden – de verzonnen toekomst van een ongeboren kind.

Spring is een coproductie van Noorderzon en Grand Theatre en wordt gepresenteerd in het kader van het Europese netwerk NXTSTP.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich uiterlijk tot 30 juni aanmelden via de website van Noorderzon, noorderzon.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.

Kaartverkoop

Spring van Quarantine maakt deel uit van het (internationale) hoofdprogramma van Noorderzon. De kaartverkoop daarvoor start op 17 juni. Vanaf 17 juli zijn er kaarten verkrijgbaar voor het volledige programma van 2017.

Over Noorderzon

Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers in het Noorderplantsoen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen