Uittips voor zaterdag 10 juni

Foto: De Redactie

Vandaag is het Open Toren Dag in de provincie en is het Groninger Molenweekend, daarnaast zijn de Ommelander Markt met pure producten en Gent in Groningen festival te bezoeken

Open Toren Dag

Het is deze zaterdag in de provincie Groningen Open Toren Dag. Een aantal kerktorens in stad en ommeland openen van 13.00 uur tot 16.00 uur de deuren voor het publiek. Het biedt bezoekers vandaag de mogelijkheid deze torens te beklimmen en de uurwerken, luidklokken en carillons van dichtbij te bekijken.

Op veel plekken is deze dag iets bijzonders te zien, soms speelt de beiaardier, wordt er uitleg gegeven over de klokken en het uurwerk. Ook kan er genoten worden van adembenemende uitzichten.

Voor meer informatie: uit.groningen.nl.

Groninger Molenweekend

Ook is het dit weekend op zaterdag 10 en zondag 11 juni Groninger Molenweekend. De Groninger molens zijn niet alleen in het landschap te bewonderen, maar ook van dichtbij te verkennen.

Het merendeel van de molens in de provincie Groningen heeft tijdens het jaarlijkse Groninger Molenweekend de deuren voor het publiek geopend. Ook zullen de meeste molens afhankelijk van het weer in werking zijn. Daarnaast hebben de vrijwilligers op de molen verschillende activiteiten georganiseerd.

Kijk voor meer informatie en deelnemende molens op groningermolenhuis.nl.

Beestenboel
Het thema dit jaar is ‘Beestenboel’. Veel onderdelen in een molen zijn vernoemd naar dieren en sommige molens hebben een dierennaam. Is het gemakkelijk een element in de molen met een dierennaam te herkennen?

Molens
De deelnemende molens die in het Groninger Molenweekend geopend zijn voor publiek, met hun activiteiten, is te vinden op de website groningermolenhuis.nl.

Ommelander Markt

De Ommelander Markt biedt bezoekers vandaag lokaal en (h)eerlijk geproduceerd voedsel. Klanten kunnen hier de pure producten bekijken, proeven en kopen. De Ommelander Markt is daarnaast een leuk uitje voor de hele familie en er zijn activiteiten die het verhaal van het platteland vertellen. De geboden producten variëren van jam tot asperges, verschillende kazen, verse soepen en hartige taart, maar ook huidverzorgingsproducten en biologische zaai- en plantgoed.

De markt is van 10.00 uur tot 16.00 op het Harmonieplein in de Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen.

Kijk voor meer informatie op www.ommelandermarkt.nl.

Gent in Groningen festival

Drie dagen lang houdt NTGent onder leiding van Johan Simons Groningen in haar ban met spraakmakende voorstellingen en extra’s. Publiek kan de veelzijdigheid en actualiteit van het gezelschap onder het genot van Vlaamse gerechten en bier ervaren.

Voor meer informatie: de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden