NNT: In Vrede

Foto: nnt.nl

Een nieuw toneelstuk over de Tweede Wereldoorlog. Maandag 4 mei vindt dit nieuwe toneelstuk plaats in Theater de Machinefabriek om 21.00 uur.

Drie personages worstelen, bewust of onbewust, met de sporen van een dood gewaande oorlog. Drie verhalen die schetsen hoe de wonden die de Tweede Wereldoorlog heeft geslagen, ook nu nog hun sporen nalaten in onze samenleving.

Drie Verhalen
Een man van zestig ontdekt dat zijn ouders niet zijn biologische ouders zijn, maar zijn onderduikouders. Hun gehele leven hebben zij dit voor hem verborgen weten te houden. Zijn echte ouders blijken joods en zijn tijdens de oorlog verraden door de buren. Die buren hadden een dochter die alles gezien heeft. Dit meisje, inmiddels een hoogbejaarde vrouw, heeft zichzelf in haar ouderlijk huis opgesloten en straft zich elke dag voor het verraad van haar ouders. Tussen deze twee personages door zwerft een man van begin dertig, die denkt dat de Tweede Wereldoorlog iets uit de geschiedenisboekjes is, maar ondertussen achterna wordt gezeten door de spoken van de oorspronkelijke bewoners van zijn huis uit die periode.

Drie verhalen die schetsen hoe de littekens die de Tweede Wereldoorlog heeft achtergelaten, ook nu nog hun sporen nalaten in onze samenleving. Hoe de vrede die zeventig jaar geleden uitgeroepen werd, voor veel mensen nog lang geen vrede is. En hoe genadeloos de wapens zijn waarmee wij ons beschermen tegen verlies, verdriet en schuld.

In opdracht van Theater Na de Dam schreef de jonge schrijver Rik van den Bos een nieuw toneelstuk over de Tweede Wereldoorlog. Tegelijk met de andere stadsgezelschappen in het land presenteren het Noord Nederlands Toneel en Moeremans & Sons deze tekst aan het publiek.

Datum: 4 mei 2015 om 21.00 uur.

Locatie:  Theater de Machinefabriek, Bloemstraat 38 in Groningen

Voor meer informatie: www.nnt.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden