Uittips voor zondag 21 mei

Foto: De Redactie

Vandaag met mooi weer is de laatste dag van de jaarlijkse Meikermis te bezoeken of een Storytrail Stadswandeling in Groningen maken of naar het Noordkustfestival Pieterburen.

Meikermis

Het is de laatste dag om te genieten van de Meikermis 2017. Ruim 60 attracties zijn te bezoeken op de Grote Markt en Vismarkt en de nostalgische attracties op de Ossenmarkt.

Deze laatste dag van de kermis kunnen kinderen zich ook nog gratis laten schminken of een Meet & Greet hebben met de nieuwe kermisknuffel.

Kijk voor alle informatie: kermisingroningen.nl

Storytrail Stadswandeling Groningen

De Storytrail stadswandeling, startend aan de voet van de Martinitoren voert langs de mooiste plekjes van Groningen. Wandelaars kunnen zelf als deel van de geschiedenis door de straten wandelen waar ooit de oersterke turfdragers door de straten banjerden of waar graven en gravinnen elkaar het hof maakten en de Groningers vochten tegen de vijandelijke bisschop Bommen Berend.

De verteller brengt meeslepende avonturen voor jong en oud en samen met mede-wandelaars een mooie, enerverende en ook vermakelijke tocht door het verleden van de stoerste stad van het Noorden maken.

De aanvang is om 14.00 uur.

Reserveren via www.storytrail.nl/stadswandeling-groningen.

De verhalenwandeling begint op zondag 21 mei 2017 om 14.00 uur aan de voet van de Martinitoren in Groningen.

Noordkustfestival Pieterburen

In en rond het centrum wordt het Noordkustfestival gehouden. Het gratis festival biedt in en rond het centrum allerlei activiteiten voor jong en oud.

De Noordkust, een bijzonder natuurgebied waar van alles te zien en te beleven is, staat in de hoofdrol.

Een expositie in bezoekerscentrum Noordkust en kijk met andere ogen naar de kwelders en het wad of de molen beklimmen, een eigen broodje bakken, braakballen uitpluizen, natuur schilderen of een huifkartocht, vogels bekijken door een telescoop en waterbeestjes zoeken en bekijken is allemaal mogelijk.

Parkeren kan gratis parkeren bij het zeehondencentrum op een paar minuten lopen.

Locatie: Bezoekerscentrum Noordkust, Hoofdstraat 83 in Pieterburen

Voor meer informatie: groningerlandschap.nl

Graffiti Jam en Expo bij Noordzeebrug

Graffiti Expo is te bezoeken van 12.00 uur tot 17.00 uur bij Noordzeebrug in Groningen. De toegang is gratis.

Voorafgaand aan de Graffiti Expo worden de kunstwerken gemaakt tijdens de Graffiti Jam als startsein van het pilotproject rond de drie graffitilocaties. Lees ook: Graffiti Jam en Expo bij Noordzeebrug

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden