Graffiti Jam en Expo bij Noordzeebrug

Foto: Urban House Groningen

De stad Groningen is dit weekend drie officiële graffitilocaties rijker. De Groninger graffiti scene organiseert dit weekend in samenwerking met Urban House Groningen een Graffiti Jam en Expo bij de Noordzeebrug

Hiermee worden de nieuwe locaties in gebruik genomen in Groningen. Groningse graffiti kunstenaars komen samen om kunstwerken te maken in de fietstunnel onder de Noordzeebrug.

Voorafgaand aan de Graffiti Expo worden de kunstwerken gemaakt tijdens de Graffiti Jam. De Graffiti Jam is het startsein van het pilotproject rond de drie graffitilocaties. Dit zijn de fietstunnel van de Noordzeebrug, de tunnel aan het einde van de Van Iddekingeweg en de fietstunnel tussen Reitdiephaven en Vinkhuizen.

Wethouder Joost van Keulen opent tijdens de Graffiti Jam het pilotproject officieel. Het pilotproject is vastgesteld voor een periode van drie jaar, tot en met 2020.

Spelregels

Gedurende het pilotproject worden de locaties en het gebruik ervan regelmatig geëvalueerd, zowel met medewerkers van de gemeente Groningen als binnen de graffitiscene zelf. Voor gebruik van de verschillende locaties zijn enkele spelregels opgesteld:

  • Gebruik alleen de muren van de tunnel of de graffitiwand;
  • Geen andere vlakken bespuiten, zoals plafond, voet- en fietspaden en lampen;
  • Geen discriminerende, politieke of club/fan gerelateerde uitingen;
  • Houd de tunnel en omgeving schoon;
  • Spuitbussen zijn chemisch afval, neem lege bussen weer mee;
  • Zorg voor vrije doorgang voor fietsers en voetgangers.

Deze spelregels zijn op iedere locatie duidelijk aanwezig.

Graffiti Expo is van 12.00 uur tot 17.00 uur bij Noordzeebrug in Groningen. De toegang is gratis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden