VVV Groningen bestaat 125 jaar

Foto: Marketing Groningen

Zaterdag is het precies 125 jaar geleden dat de Vereniging voor Vreemdelingenverkeer(VVV) Groningen werd opgericht. De VVV Groningen is daarmee een van de oudste VVV’s van Nederland.

Over het 125-jarig jubileum is een boekje verschenen dat op zaterdag 25 april af te halen is bij de VVV Groningen. Bovendien is de Martinitoren te beklimmen voor slechts 125 cent en geven de gidsen van de VVV een gratis stadswandeling.

Boekje ‘125 jaar VVV Groningen’
Er is in de afgelopen 125 jaar veel veranderd op het gebied van toerisme in Groningen. De verschillende vervoersmiddelen in het verkeer, van stoomtrein tot vliegtuig én de vele communicatiemiddelen, van telegram tot smartphone, zorgden voor een dynamisch avontuur binnen de VVV Groningen.  Ter gelegenheid hiervan is het boekje “125 jaar VVV Groningen” geschreven, dat een klein overzicht geeft van dit avontuur. Op zaterdag 25 april is het boekje af te halen bij de VVV op de Grote Markt. Het boekje is gedrukt in een kleine oplage, op = op.

Activiteiten
Op zaterdag 25 april is er de stadswandeling “125 jaar VVV Groningen”. De wandeling voert langs verschillende (historische) locaties van de VVV met ieder haar eigen anekdotes zoals ook in het boekje “125 jaar VVV Groningen” wordt omschreven. Bijvoorbeeld het Goudkantoor waarin de VVV van 1920-1925 de beschikking had over de benedenverdieping of Pictura waar de VVV voor een jaar tijdelijk onderkomen vond in één van de zalen.

De stadswandeling “VVV 125 jaar” start om 11.30 uur en 14.00 uur. Deelname aan de stadswandeling is gratis.

Opgeven kan via de VVV, telefonisch via 0900-2023050 of per email via [email protected]

De Martinitoren speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de VVV. Daarom kost op zaterdag 25 april een beklimming precies 125 cent (€ 1,25) i.p.v. de normale prijs van € 3,00.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden