Bloemenjaarmarkt 2017

Foto: De Redactie

De binnenstad van Groningen staat vandaag traditiegetrouw in het teken van de jaarlijkse Bloemenjaarmarkt.

Op de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland, ook wel ‘Bloemetjesmarkt’ in de volksmond genoemd, bieden ruim honderd marktkooplui hun waren aan. Verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen en zaaigoed, tuin- en kuipplanten, gereedschap er is van alles te vinden op de Bloemetjesmarkt.

Er zijn kramen en activiteiten in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt en het A-Kerkhof.

Bloemendepot

Het bloemendepot staat dit jaar voor de ABN-AMRO op de Grote Markt. Bezoekers kunnen tussen 9 uur en 18 uur de gekochte waren gratis in bewaring geven en verder slenteren over de markt.

Parkeren

Parkeren kan op één van de 5 P+R-terreinen rondom de stad Groningen. Volg hiervoor de speciale borden met ‘P-Route Bloemenjaarmarkt’. Met een bus worden bezoekers snel naar de binnenstad van Groningen gebracht.

Ook zijn er verschillende parkeergarages rond de Bloemenjaarmarkt.

Openbaar Vervoer

Met Q-link blauw en paars, de lijnen 3, 4 en 5 kan vanaf het Hoofdstation Groningen gereisd worden naar de Grote Markt. Voor meer informatie: www.qbuzz.nl/gd

Fietsers kunnen de fiets plaatsen in één van de gratis rijwielstallingen. Klik hier voor de verschillende fietsenstallingen.

De Bloemetjesmarkt trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers.

Voor meer informatie: bloemenjaarmarkt.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden