Culturele Zondag: Auteur Alexander Reeuwijk vertelt over Iran

Alexander Reeuwijk.
Alexander Reeuwijk.
Foto: © Fabio Bucciarelli

Auteur en reiziger Alexander Reeuwijk vertelt zondag 2 april over Iran, het land van dichters, ayatollahs, sjahs en bijzondere islamitische architectuur tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk.

Eeuwenoude geschiedenis

Iran is als land voor velen een mysterie. Toch is het een van de belangrijkste landen in het hart van het Midden-Oosten, prominent op de oude handelsroutes en het land heeft een eeuwenoude bewogen geschiedenis.

Schrijver Alexander Reeuwijk reisde meerdere keren van Istanbul naar Teheran en verder naar onder andere Isfahan, Shiraz, Persepolis en Yazd. Hij maakte er vrienden, sprak er met mullahs en probeerde het land te doorgronden en de bevolking te begrijpen.

In 2015 verscheen zijn boek over Iran: ‘Achter de sluier het land; Reizen door Iran’.

Tijdens deze lezing vertelt hij in de kerk van Leegkerk over zijn reizen, oude reisverhalen, Iran en de Iraniërs. Daarna is het uiteraard mogelijk om alles te vragen over Iran, reizen en boeken.

Schrijver en reiziger

Alexander Reeuwijk (1975) is schrijver en reiziger, met een voorkeur voor Azië, natuurlijke historie en oude reisverhalen. In zijn boeken combineert hij persoonlijke observaties met verhalen van reizigers uit het recente en verre verleden.

Met zijn boek ‘Reizen tussen de lijnen; dwars door Indonesië met Alfred Russel Wallace’ stond hij op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2014.

Momenteel werkt hij aan een boek over India, de Indiërs en het hindoeïsme.

Culturele Zondag

Bijzondere Locaties Groningen en De Culturele Onderneming organiseren het hele jaar culturele zondagmiddagen, waarbij zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod komen.

De aanvang is om 15.30 uur.

Entree: € 7,50. Kaarten zijn online verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter (Oude Ebbingestraat 53) en Boekhandel Van der Velde (Akerkhof 45-47).

Locatie

Kerk van Leegkerk, Leegeweg 38 in Groningen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen