Dubbeltalent – De Rijke Buit in Groninger Forum

''De Rijke Buit'.
Foto: © Thijs Gaasendam

De expositie van Dubbeltalent – De Rijke Buit wordt donderdag 5 april geopend in het Groninger Forum Bibliotheek in Groningen. Dit is een expositie en veiling met werk van dichters en schrijvers die hun beeldende kant laten zien.

Het is de derde editie van De Rijke Buit , Dubbeltalenten! Naast het beeldend werk van levende schrijvers en dichters wordt voor het eerst ook werk tentoongesteld van overleden auteurs.

Expositie en veiling

‘De Rijke Buit’ toont dit jaar werk van Hugo Claus, Karel Appel, Heleen van Royen, Aafke Steenhuis, Lucebert en vele anderen.

Opening door Tinkebell

De expositie wordt officieel en feestelijk geopend op woensdag 5 april om 17.00 uur door Groninger Forum-directeur Dirk Nijdam, Elisa Kapetanovic van IMC Weekendschool Groningen en kunstenares Tinkebell.

Tinkebell is vooral bekend om haar werk met dieren. In 2004 vergaarde ze nationale bekendheid met de handtas die ze had gefabriceerd van bont van haar eigen huiskat. Haar controversiële werk zet vaak vraagtekens bij wat men normaal vindt in de omgang met dieren en medemensen. Zo bundelde ze een deel van de haatmail die ze ontving en publiceerde ze deze samen met gegevens van de afzenders.

Afsluitende veiling

Alle werken zijn van woensdag 6 april tot en met donderdag 18 mei tijdens openingsuren te bezichtigen in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18.

Op donderdag 18 mei, om 19.30 uur, gaan de getoonde werken onder de hamer tijdens de afsluitende veiling. Jan Mulder treedt die avond op en opent de veiling.

Een deel van de opbrengst van de veiling (10% van het opgeld) gaat dit jaar naar een goed doel: IMC Weekendschool Groningen.

De entree is gratis.

Locatie:

Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18

Meer informatie: www.groningerforum.nl/rijkebuit

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden