Groninginnedag: De grootste reünie van het jaar

Foto: Stichting Groninginnedag

Groninginnedag oftewel ‘de Nationale terugkomdag voor iedereen die iets heeft of heeft gehad met Groningen’ vindt voor de eerste keer plaats op zaterdag 24 juni.

In Brabant heb je carnaval, in Noord-Holland de kermis, maar wanneer spreek je af met je vrienden en vriendinnen om herinneringen op te halen en weer samen te genieten van de mooie zaken uit de stad? Dat kan tijdens Groninginnedag.

Er is in het kader van Groninginnedag van alles te doen in de stad in het weekend van 24 juni. Groninginnedag daagt iedereen uit om zijn of haar netwerk uit te nodigen om van de eerste Groninginnedag een historische dag te maken.

De ultieme reünie

De 3 Gezusters, Café Soestdijk en de Toeter nodigen al hun (oud)-personeel uit om op 24 juni terug te komen. Zij zijn een voorbeeld voor de vele reünies die op Groninginnedag plaats gaan vinden.

Jeneverfestival & Chef’s Table

De der Aa-kerk is het centrum voor het eerste jeneverfestival in Groningen, waarbij Hooghoudt vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni gastheer is voor bijzondere jenevers en de daarbij behorende combinaties.

Van de ultieme kopstoot tot aan een perfecte combinatie met spijs. Het programma wordt gehost door top bartenders waaronder Lennart Deddens (bartender van het jaar 2015).

Ook zal de vrijdagavond in het teken staan van de Chef’s Table. Tijdens deze finale worden vooraanstaande chefs uitgedaagd om met lokale Groningse producten in combinatie met producten van Hooghoudt een menu samen te stellen.

Internationaal Bierfestival

Op de Ossenmarkt is Bax Bier de organisator van het eerste internationale bierfestival. Het plein wordt omgetoverd tot een walhalla voor liefhebbers van speciale en unieke bieren van over de hele wereld. Het streven is zoveel mogelijk internationale brouwers van naam naar Groningen te halen, aangevuld met onontdekte parels en de mooiste specials van Nederlandse brouwers.

Daarnaast zijn er de beste foodtrucks en is er live-muziek. Binnenkort zullen de eerste namen worden bekendgemaakt.

Muziek, eten, drinken en cultuur

Naast het bovenstaande programma wordt er op dit moment hard gewerkt aan een programma dat bol staat van eten, drinken, dj’s, cultuur en bandjes.

Alles bij elkaar dé reden, volgens de organisatie om 24 juni in Groningen te zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden